Daugiau naktų – daugiau ir muzikos

Palankiai sutapus šventėms ir kalendoriui „Satta Outside“ kurortas šiemet be pertraukų veiks net tris naktis ir, žinoma, aplink jas išsidėliosiančias dienas. Daugiau bus ir kertinių festivalio akmenų – scenų, kuriose, tikimasi, tilps visi planuojami muzikiniai atradimai ir džiaugsmai. Neverta dėlioti jų į stilių bei žanrų stalčius, aišku tik viena – „Satta Outside“ lieka ištikimi sau ir nuolatiniam savo norui atrasti daugiau.

Romantiškai apgriuvusioje Šventosios estradoje, kaip ir praėjusiais metais, muzikinės lempos švies ryškiausiai, didžioji jų dalis bus importuotos iš užsienio. Praėjusiais metais prie upės rytus pasitikdavę festivalininkai šiemet tamsiųjų nuotykių ieškos dengtoje palapinės scenoje. Upės krantas, žinoma, tuščias neliks – čia keliais decibelais ramesni ritmai skambės nuo vidurdienio iki ankstyvos nakties.

Įdegiu besirūpinantys „Satta Outside“ dalyviai nerimauti neturi pagrindo – festivalio topas paplūdimio scena taip pat veiks visu pajėgumu. Šeštadienį, pagrindinę festivalio dieną, Šventosios paplūdimyje vyks tradicinės radijo stoties „Neringa FM“ organizuojamos futbolo ir tinklinio žaidynės, muzikine dienos dalimi rūpinsis oficialūs tropikų ambasadoriai Lietuvoje „Club Tropicana“.

Prisistatys aktualios Europos leidybinės iniciatyvos

Šių metų festivalio programoje ryškiai pabrėžiami ne tik patys atlikėjai, bet ir jų muzikos sklaida besirūpinančios leidybinės kompanijos. Kaip teigė „Satta Outside“ muzikine dalimi besirūpinantis Žilvinas Noruišis, pradėjęs glaudžiai bendradarbiauti su stilistiškai artimomis leidybinėmis iniciatyvomis ir pakviesdami keletą jų pristatyti savo veiklą Lietuvoje festivalis atiduos pagarbą šiai veiklai. 

Nyderlanduose įkurtai „Eat Concrete“ atstovaus jos savininkas Pete Concrete, elektroninio hiphopo eksperimentatorius Kubus bei savitą gyvo atlikimo sampratą atvešiantys „Lumisokea“. Berlyno „Project: Mooncircle“ karavane atvyks ritmų genijus Robot Koch bei hiphopo balsas John Robinson, „kosminiais čigonais“ pristatomi bulgarai „1000 Names“, multitalentas fLako ir kiti. 

Tarp Italijos ir Vokietijos veikianti „Error Broadcast“ į „Satta Outside“ rėmuose vėl įvyksiančias „Renegades of Bump“ inicijuojamas tarptautines „Ritmo kovas“ deleguos savo atstovų, taip pat aštriai jauną rumuną Montgomery Clunk bei „Satta“ baro gyventojams jau pažįstamą, bet atsinaujinusį Tapprikk Sweezee. 

Jau veikia festivalio tinklalapis, kuriame artėjant Žolinėms atsiras daugiau vardų, pavadinimų, garso ir vaizdo pavyzdžių, informacijos apie Šventąją ir kitų festivalininkams aktualių dalykų. Susigundžius „Satta Outside“ rekomenduojama nesnausti, nes bilietai į trijų naktų alternatyvų kurortą Šventojoje turi savybę brangti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją