„Lyapis Trubeckoy” ir grupės lyderio Sergey Mikhalok vardą greičiausiai yra girdėję tie, kurie bent šiek tiek domisi itin uždaros mūsų šalies kaimynės kultūriniu gyvenimu.

Atviri, tiesūs, kartais šiek tiek sarkastiški, bet visada – itin nuoširdūs žodžiai dėliojasi grupės dainų tekstuose. Patyrusi, ką reiškia visuotinis ir grandiozinis pripažinimas prisitaikant prie diktatūriškų valdžios sąlygų bei cenzūrų, grupė jau nemažai metų suka visiškai priešinga linkme – kalba apie tai, kokios problemos kamuoja tokios valdžios santvarkos nukamuotą valstybę bei atkakliai siekia visiškos žodžio laisvės.

„Praėjo tie laikai, kai už teisingą, bet politiškai nekorektišką frazę galėjai atsidurti vienutėje. Tačiau dabar vis dar pasitaiko atvejų, kai už savo idėjų gynimą turi susimokėti kitokią kainą – tavęs neremia rėmėjai, netransliuoja radijo stotys ir TV eteris. Tačiau man beprotiškai džiugu, kad „Lyapis Trubeckoy” gerbėjų tik daugėja – jie sužino apie mus internete, iš draugų arba muzikos bendruomenių. Vadinasi, einame teisingu keliu”, - sako grupės lyderis Sergey Mikhalok.

Savo šalyje grupė laisvai pasirodyti negali, jos koncertai draudžiami. Dėl to pasirodymams buvo pasirinkta Lietuva – laisva ir demokratiška valstybė, esanti visiškai šalia.

„Lyapis Trubeckoy“ – viena grupių, kuria Baltarusijos muzikos scena išties gali didžiuotis. Jų muzika turi didžiulį potencialą ir mūsų tikslas – supažindinti lietuvius su muzika, kuri yra taip šalia, tačiau visgi taip sunkiai prieinama paprastam geros muzikos mėgėjui. Mums išties džiugu, kad šie pasirodymai susilaukė tiek dėmesio - neabejojame, kad jų koncertas paliks neišdildomą įspūdį”, - pasakoja renginio organizatoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją