Pjesės tekstas prisodrintos intelektualaus žaidimo ir gatvės žargono. Kalba pilna grubios, tarmiškai kalbančių „kietų vyrukų“ šnektos virsta savarankiška išraiškos priemone.

„Komunizmo šmėkla klaidžioja po Europą“ - taip galima apibūdinti spektaklio aplinkybes. Herojų noras prisikasti iki visuomenės valdymo šaknų, atkreipti į save dėmesį, siekimas bent jau mintyse „užvaldyti pasaulį“, nubausti kaltuosius kapitalistus; o norint keisti situaciją, reikia susidoroti su tiesioginiais jos kaltininkais.

„Veiksmo propoganda“ - įkvepia, pašalina bet kokias moralines kliūtis, pateisina priemones, nes veda į geresnį visuomenės suklestėjimą. Apie klaidas nemąstoma, jos šalinamos jėga. Spektaklyje nagrinėjamas žmonių tarpusavio santykių kitimas ir žmogaus santykis su pačiu savimi šių dienų sąlygomis.

Spektaklyje per juodo humoro ir ironijos prizmę atskleidžiami atsidūrusiųjų ribinėje emigracijos situacijoje personažų charakteriai, kuomet žmogus kaltina likimą, aplinką, save, griebiasi kraštutinių priemonių, norėdamas atkreipti dėmesį į vergišką darbo klasės padėtį. Žemas intelektas ir neišsipildę troškimai verčia personažus imtis revoliucinių šūkių bei propagandos.

Spektaklyje vaidmenis kuria - Ramūnas Šimukauskas, Remigijus Endriukaitis, Mindaugas Černiauskas, Saulius Bagaliūnas.

Režisierius – Vytautas Balsys, dailininkė - Inga Kažemėkienė, skamba - kompozitoriaus Antano Jasenkos muzika. Pjesę iš anglų kalbos vertė Aivaras Mockus.

Spektaklio trukmė 1.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją