Kaip jau skelbta anksčiau, 8-ojoje „Tundroje“ pasirodys elektroninės muzikos pasaulio garsenybės Instra:mental, Steve Rachmad, Giuseppe, Jahbo, DJ Tristan, Raiden, Lawrence Harvey a.k.a. Kuba ir Ricardo Tobar. Atlikėjų sąrašas nuo to laiko gerokai papilnėjo – jame jau visas būrys pasaulinio garso elektroninės muzikos šviesulių. Duburio ežero pusiasalyje trijų parų sapnu virsiančiame renginyje ausų būgnelius virpins keli svarbūs atlikėjai, nusipelnantys atskiro pristatymo.

„Ancient Methods“ – Trias (Ancient Methods, Sonic Groove, Vokietija) – vieni garsiausių stipraus industrial techno autoriai. Prieš kelis metus jie sudrebino šokių muzikos pogrindį įspūdingai apipavidalintomis „First - Fifth Method“ plokštelėmis, o netrukus įtvirtino savo vardą kompozicija, įtraukta į Jungtinės Karalystės eksperimentinės muzikos leidyklos RSB vinilą, ir kartu su Downwards bei Sandwell District atstovu Regis parengtu leidiniu „Mat Oput – 1/2“, kurį įrašė slapyvardžiu „Ugandan Methods“.

Kritikai vadina jų kūrybą itin sunkia industrial muzika, pasižyminčia triukšmingu atmosferiniu techno ritmu, pritrenkiančiu ekstremaliu funky industrial techno su drone atmosfera. Trumpai tariant, piktieji vokiečiai jums pateiks juodo kovinio techno funk‘o setą.

„Laužytų ritmų“ bei dubstep gerbėjų džiaugsmui Bass scenoje pasirodys britas Tony Williams, muzikos pasauliui žinomas kaip Addison Groove aka Headhunter (Tempa, Swamp81, Jungtinė Karalystė). Žanrų rėmus laužantis, vienu geriausių post dubstep scenos atlikėjų vadinamas Tony dalinsis muzika, kurioje susipina dubstep ir chicago juke skambesys, priversiantis kraipyti klubus ir kinkuoti galvas taip, kaip niekada anksčiau.

Psy Trance scenoje dienas ir naktis leisti ketinantiems – dar du savo originaliu požiūriu į elektroninę muziką išsiskiriantys atlikėjai. Slavikas Iskanyanas su savo 2001 m. įkurtu projektu Dissociactive atveš psichodelinės patirties užtaisą, prisodrintą ypatingais efektais ir sinteze išgryninto garso, o Tom Cosm (Naujoji Zelandija), muzikai ne tik skyręs ilgas valandas studijoje, bet ir bandęs krimsti karčias aukštojo muzikinio mokslo šaknis, pasidalins skambesiu, kuris, jo žodžiais, yra betarpiška komunikacija, nurungianti visas kitas įmanomas žmogiškojo bendravimo formas.

Techno scenoje taip pat pasirodys ekstremalių garsų ir greičių fanas Lawrencium, mėginantis peržengti bpm skaitiklių ribas. Maištaudamas prieš hardtek ir frenchcore vienvaldystę Prancūzijoje, jis tapo vienu pirmųjų prancūzų speedcore atlikėjų, gyvai grojančių Europos renginiuose. Nuo pat pirmųjų įrašų galinga Lawrencium muzika, derinama su noise, šokiravo klausytojus ir jų ausis, o jo albumas „No Important“ tapo įrodymu, kad muzikoje ribų nėra.

Scenoje gyvus pasirodymus taip pat surengs Killerwatts (Jungtinė Karalystė), Hezzel, Gesta (Latvija), Experimenthal Dubbing Sessions (Lenkija), lietuvaičiai Dohm, Brokenchord, Fingalick, Messiah Goes MAD Orchestra, Mikrokristal, Assassid, Moon Disco, Grad_U ir daugelis kitų. Jiems antrins DJ‘ai iš Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Rusijos, Danijos bei kaimynai iš Estijos ir Latvijos. Psy trance scenoje vizualiais menais muziką apipavidalins šiemet jau antrąsyk festivalyje apsilankysiantis meksikietis Imix Jaguar ir Flaneur iš Baltarusijos, o įspūdingiausiai atrodančių scenų įvaizdžio neapleisti padės dekoratoriai, kurių gretas šiemet papildo dar daugiau amato meistrų iš užsienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją