Kaip nustatė Britanijos mokslininkai, vyrai tokiu atveju net septynis kartus labiau nervinasi negu moterys. Tuo tarpu kai moteris ramiai dainuoja klausydamasi radijo, vyras nervinasi dėl beprasmiškai gaištamo laiko.

Mokslininkai išmatavo savanorių organizmuose išskiriamą streso chemikalų kiekį organizme, stovint transporto grūstyse. Tyrimas parodė, kad moterų streso lygis stovint grūstyje padidėja vos 8,7 procentais. Tuo tarpu vyrams atsidūrus kamštyje stresinė būsena padidėja vidutiniškai net 60 procentų.

Įdomu, kad du trečdaliai visų tiriamųjų (tiek vyrų, tiek ir moterų) teigė kad jų būsena, prastovėjus transporto kamštyje 20 minučių, nepasikeitė, nors prietaisai rodė ką kita.

Mokslininkai mano, kad vyrų neatsparumą stresui tokiu atveju lemia jų prigimtis – vyro genuose užprogramuota, kad jis turi susitvarkyti su iškilusia problema, arba pasitraukti. O kamštyje pasitraukti paprasčiausiai nėra kur.

Tuo tarpu moterys tokiu atveju bando nukreipti savo dėmesį į raminančius dalykus, kad ir tą patį dainavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją