Juose gyvai pasirodys kolektyvai “Jazzus Juice” ir “Resound”, o originalias savo kompozicijas atliks didžėjų kolektyvai “.eXitLabEL.” bei patys albumo idėjos autoriai bei atlikėjai Karalius ir Lauris Lee.

Didžėjai “perliukus” rinko beveik du metus

Rinktinį albumą (miksą) “Pasaka” surinko ir sudarė kompanijos “RyRalio” didžėjai Karalius ir Lauris Lee. Metų pradžioje jau nuskambėjo albumą pristatantis šokių muzikos atstovų kūrinys “Visu Greičiu” su Giedre (EMPTI/OVERTONE). Jame skamba nedidelėse Lietuvos studijose šokių muzikos entuziastų (Simuck, .eXitLabEL. DJs, RESOUND, SILVERMOON, Hek & Soul, Pablo Bachanoff, JAZZUS JUICE ir kitų) įrašyti originalūs kūriniai.

“RyRalio” didžėjai tokio projekto ėmėsi pirmieji – iki šiol jauni ir talentingi Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjai nieko panašaus nebuvo išleidę. DJs Karalius ir Lauris Lee darbą prie albumo pradėjo lygiai prieš metus. Per jų rankas ir studijos aparatūrą pralėkė keliasdešimt lietuvių autorių muzikos kūrinių.

Neseniai “RyRalio” savo surinktą ir sumiksuotą įrašą pristatė Barselonoje vykstančiame legendiniame šokių muzikos festivalyje “SONAR 2004”, o jo kūrinius Lauris Lee ir Karalius grojo savo pasirodymų Reikjaviko, Londono ir Sopoto klubuose metu. Tuo tarpu Lietuvoje jo išleidimo proga šią savaitę surengtos specialios gastrolės.

Gyvai pagroti atvyks net iš Berlyno

“Pristatymas turėtų būti išties intriguojantis. Mūsų seni pažįstami “Jazzus Juice” startuoja visiškai atsinaujinę ir, be žinomų kūrinių, paruošę naują programą. Šalia prodiuserio Pavel Bachanoff pasirodys nauja grupės asmenybė – vokalistas Mindaugas Milinis. Šiaip Mindaugas mokosi ir gyvena Bremene, bet dėl “Pasakos” pristatymo nepatingėjo viską mesti ir atvykti išskirtiniam pasirodymui į Lietuvą.

Visada daug tikėjomės ir džiaugėmės gyvos šokių muzikos projektu “Resound”, šį kartą jį atstovaus saksofonistas Liutauras “LJ” Janušaitis bei prodiuseris Andy Sounds. “.eXitLabEL.” žadėjo pagroti vien iš originalių savo pačių kūrinių sudarytą programą, na o mes taip pat paruošėme specialią nakties pabaigą su geriausiais požemio hitukais ir iš Katalonijos atsivežtomis karštomis plokštelėmis. Bus tikra pasaka…”, - pasakojo DJ Lauris Lee.

Albumą “Pasaka” išleido "Zet records", o jo pristatymas tęsis visą vasarą. Lauris Lee ir Karalius žada pasinaudoti festivalio “SONAR 2004” metu gautais pasiūlymais, įrašą taip pat reklamuos specialiai Vakarų rinkai išleista Simuck “Still EP” vinilinė plokštelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją