Renginyje taip pat dalyvaus menotyrininkas, kuris apžvelgs šiuo metu Mongolijoje vykstančius meninius procesus bei pristatys žinomiausius mongolų šiuolaikinio meno kūrėjus.

Mongolų menas, vystęsis Tibeto meno ir lamaizmo įtakoje, yra įgavęs savitas, unikalias formas, tačiau dėl regiono politinio uždarumo ir iš dalies dėl Mongolijos geografinės padėties jis ilgus dešimtmečius buvo nežinomas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Į parodą atrinkta beveik šešiasdešimt žymiausių Mongolijos šiuolaikinių menininkų kūrinių, atliktų įvairiomis technikomis, - tekstilė (veltinis), tapyba ant odos, grafikos darbai.

Į Lietuvą bus atsiųsti darbai, reprezentavę Mongolijos šiuolaikinį meną kitose užsienio šalyse. Parodą padėjo komplektuoti Mongolijos dailininkų sąjunga - pagrindinė nacionalinė meno organizacija, aplink kurią koncentruojasi svarbiausi Mongolijos meninio gyvenimo įvykiai.

Jai priklauso svariausia Ulan Batoro ekspozicijų salė - Meno centras, kurio ekspozicinis plotas yra šiek tiek didesnis nei "Vartų" galerijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją