Į per metus planuojamą užbaigti projektą iš viso bus investuota 56 mln. litų, iš jų apie 38 mln. – Europos Sąjungos Struktūrinių fondų parama.
Statomame „Biotechpharma“ mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) centre bus įrengta moderni biofarmacinių preparatų kūrimo laboratorija ir išplėstas įmonės mokslinis padalinys.

„Biotechnologinių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugos pastaruoju metu tampa vis paklausesnės – tai ir nulėmė mūsų plėtrą. Naujajame tyrimų centre bus galima atlikti daugiau užsakomųjų darbų: kursime ne tik vaistų gamybos technologijas, bet ir naujus eksperimentinius vaistus, tinkamus klinikiniams tyrimams. Šių paslaugų užsakovai – tarptautinės biotechnologijų kompanijos, todėl abi veiklos kryptys ženkliai prisidės prie lietuviškų paslaugų eksporto augimo“, – sakė UAB „Biotechpharma“ generalinis direktorius Romanas Ramanauskas.

Per pastaruosius trejus metus „Biotechpharma“ į MTEP veiklas yra investavusi per 4 mln. litų. Šiuo metu įmonės sudarytų užsakomųjų mokslinių tyrimų sutarčių vertė viršija 3 mln. litų. Atidarius „Biotechpharma“ mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centrą tikimasi, kad 2013-2015 metais įmonės paslaugų eksporto apimtys sieks apie 36 mln. litų.

Statybų pradžios atidaryme dalyvavęs Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius džiaugėsi solidžią plėtrą žadančios biotechnologijų bendrovės planais.

„Man ypač malonu pažymėti, kad bendrovė „Biotechpharma“ savo veiklą plėtoja sėkmingai vystomame „Santaros“ slėnio Mokslo ir technologijų parke. Tai dar vienas labai svarbus žingsnis mūsų strateginio tikslo link – sukurti Šiaurės Baltijos valstybių aukštųjų technologijų paslaugų centrą ir jį įtvirtinti“, – sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

Pasak R. Ramanausko, bendrovės vykdomas projektas svarbus ir šalies mokslo bendruomenei. „Turėdami tokią pažangią ir griežtus tarptautinius reikalavimus atitinkančią infrastruktūrą sudarysime geriausias sąlygas savo šalies mokslininkams tobulėti, kelti kvalifikaciją. Šiuo metu mūsų laboratorijoje dirba 14 mokslininkų, o įgyvendinus projektą planuojame sukurti dar apie 30 naujų darbo vietų“, – sakė „Biotechpharma“ generalinis direktorius.

UAB „Biotechpharma” – 2004 m. įkurta bendra Lietuvos-užsienio kapitalo įmonė, vykdanti komerciškai perspektyvius užsakomuosius mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus biotechnologinės farmacijos srityje. Įmonėje šiuo metu dirba 14 mokslininkų, kurie specializuojasi biofarmacijos, biochemijos, genų inžinerijos ir kitose srityse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)