Statistika šiurpinanti, todėl Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centras, Valstybinis psichikos sveikatos centras ir Visuomenės sveikatos biurai kviečia visus gegužės 31 d. ištarti „Ačiū, kad nerūkote“.

Gegužės 31 d. pasaulis švenčia dieną be tabako. Pernai Lietuvoje visuomenės dėmesio susilaukusi akcija „Gėlė vietoj cigaretės“ tęsia savo žygį ir šiemet ketina nerūkantiems padėkoti, kad nerūko, o žalingą įprotį turintiems – kad neteršia oro, kuriuo kvėpuojame. Praeiviams bus įteikiamos gyvos gėlės, rūkantieji paskatinami atsisakyti šio įpročio ir sprendimą priimti tą pačią akimirką – tiesiog sustojus gatvėje ir išmetus paskutinę nuorūką.

„Pasyvus rūkymas kasmet pražudo daugiau kaip pusę milijono žmonių. Pasyviai rūkančioms moterims kyla pavojus pagimdyti negyvus, silpnesnius, mažesnius kūdikius. 200 tūkstančių pasyvaus rūkymo aukų yra vaikai, kuriems pakenkė rūkantys namiškiai... Statistika iš tiesų sukrečianti, todėl akcijos metu norime atkreipti dėmesį į tai, kad rūkymas kenkia ne tik rūkaliams, bet ir šalia jų esantiems“, – tvirtino akcijos „Gėlė vietoj cigaretės“ organizatoriai.

Apie pasyvaus rūkymo žalą susimąstyti savo šeimos narius kvies ir moksleiviai, įteikdami jiems popierines gėles. Padedant visuomenės sveikatos biurams, bus išdalinta apie 10 000 popierinių gėlių. Jos bus dalinamos įvairiose kaimo, miesto įstaigose, prekybos centruose ir kitose viešose erdvėse, raginant suaugusiuosius susimąstyti apie didžiulę pasyvaus rūkymo žalą vaikams.

Akcija „Gėlė vietoj cigaretės“ vyks gegužės 31 d. Vilniuje (Gedimino per.), Kaune (Laisvės al.) ir Šiauliuose (Vilniaus g.). Popierinės gėlės bus dalinamos Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Alytaus, Panevėžio miestų ir Jonavos, Ukmergės, Šilalės, Pakruojo, Šakių, Vilkaviškio, Kėdainių, Rokiškio ir kitų rajonų mokyklose, įvairiose įstaigose bei viešosiose erdvėse.

Akciją organizuoja Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centras, Valstybinis psichikos pagalbos centras. Akcijos partneris — Visuomenės sveikatos biurai. Akcijos mecenatas — EXsmoker.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)