„Lietuvoje gyvena apie 800 tūkst. pensininkų, apie 200 tūkst. neįgaliųjų ir jiems nėra paskirta jokia laida, nors visuomeninio transliuotojo misijoje tai numatyta, tai trečdalis Lietuvos gyventojų. Viena prodiuserė užsikabino už to mano pasakymo ir parengė projektą, kuriame tiesiai šviesiai parašė, kad vedėja bus D. Teišerskytė, manęs net nepaklaususi, ar aš noriu, ar galiu. Kad nebūtų jokių interpretacijų, norėčiau paklausti, ar tai suderinama, ar tai įmanoma. Tos laidos turinys būtų absoliučiai orus, palaikantis šitą žmonių grupę, jokių darbo sutarčių aš nesiruošiu sudarinėti, atlyginimo neimčiau“, - komisijos posėdyje aiškino D. Teišerskytė.

Tačiau Etikos ir procedūrų komisijos nariai situaciją įvertino skeptiškai – jų nuomone, leidus D. Teišerskytei vesti laidą, kiltų pasipiktinimo banga, mat anksčiau etikos sargai yra neigiamai įvertinę Arūno Valinsko, Ingrido Valinskienės, Žilvino Šilgalio ir Andriaus Šedžiaus dalyvavimą pramoginėse laidose.

„Arba aš asmeniškai nerekomenduočiau, arba aš nusišalinsiu tuo klausimu“, - į klausimą atsakė konservatorius Vaidotas Bacevičius.

„Tikrai, klausimas delikatus, mes šiandien ir vakar studijavom dvi Konstitucinio Teismo nutartis ir kaip ten bežiūrėtum, gaunasi truputį ne taip, nes Konstitucinis Teismas, ypač šių metų pavasarį, kai klausiau jūsų valia, pasakė, kad į tokias laidas, ypač jeigu atlieki parlamentinė kontrolę, o Dalia yra Švietimo, mokslo ir kultūros komitete, kuris kuruoja radiją ir televiziją, tai nesigauna. Dedu klaustuką“, - antrino ir komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Panašiai kalbėjo ir konservatorė Rūta Rutkelytė, kurios nuomone, leidus vesti laidą D. Teišerskytei, kiltų pasipiktinimo banga dėl dvigubų standartų taikymo Seimo nariams.

Tuo tarpu liberalcentristas Vytautas Bogušis siūlė nebijoti savo šešėlio ir neperlenkti lazdos. Anot jo, daugelis Seimo narių nusispjovė į visokias Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijas, o ši neturi kaip juos bausti. Tad, pavyzdžiui, jei laidą pasiūlytų vesti jam, tai jam sutikus komisija negalėtų nieko padaryti.