Vaikai, kuriuos mokytojai mokykloje vadino energingais, linksmais, mirė anksčiau nei jų uždari, nedraugiški bendraklasiai.

Priežastis ta, kad energingi, gyvenimo džiaugsmo kupini žmonės dažniau kenčia nuo psichinių sutrikimų. Jiems mažiau būdingas baimės jausmas, todėl jie dažniau rizikuoja sveikata ir gyvybe.

Be to, pernelyg didelis draugiškumas – ypač ne laiku – sukelia aplinkinių pyktį, o tai irgi savotiška rizika susilaukti nemalonumų.

Skirtingų universitetų tyrinėtojai atkreipė dėmesį į tai, kad jei žmogus ilgą laiką stengiasi atrodyti laimingas aplinkinių akims, tai gali baigtis užsitęsusia depresija, praneša dailymail.co.uk.

Tyrime, publikuotame žurnale „Psichologijos perspektyvos“ („Perspectives on Psychological Science“), atkreipiamas dėmesys į tai, kad tvirti santykiai šeimoje ir su draugais – raktas į sėkmę. Daugelis žmonių, psichologų žodžiais, vis labiau stengiasi tapti laimingais. Vis dėlto tai ne visada suteikia teigiamų rezultatų.

Norėdami tapti laimingais, nustokite sukti galvą, kaip pasiekti šią būseną. Energijos ir geros nuotaikos semkitės bendraudami su artimais žmonėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją