Kaip jau buvo minėta anksčiau, svarbiausia sąlyga - prižiūrėti, kad oda visąlaik būtų nepriekaištingai švari. Svarbu saugoti odą nuo nepalankių oro sąlygų. Tęskite (arba pradėkite, kol dar nevėlu) reguliariai daryti masažą. Tam visiškai nebūtina vaikščioti į kosmetikos kabinetą, pilnai galite pasikliauti savimi.

Puiki priemonė - gimnastika veidui! Nepamirškite to!

Gero odos tonuso palaikymui būtinos kaukės veidui. Reikia įprasti daryti jas reguliariai, tam tikrai nereikia daug pastangų ir laiko. Kraštutiniu atveju galite išnaudoti laiką, kada gaminate maistą. Juk virtuvėje galima rasti daug puikių ir naudingų odai produktų!

Reguliariai tikrinkite savo odos riebumą. Moterims, sulaukusioms 30 metų, oda iš riebios pamažu virsta sausa. Svarbu nepražiopsoti to momento ir laiku pradėti naudoti drėkinančius ir maitinančius kremus. Rytais veidą tepkite neriebiu drėkinančiu kremu, vakarais, odą švariai nuvalius, naudokite riebesnį naktinį kremą.

Tiktai tos, kurių oda vis dar riebi, gali sau leisti kremus naudoti nereguliariai. Tačiau odą poakiuose reikia drėkinti ir minkštinti bet kokiu atveju.

Odos priežiūra moterims, kurioms virš 40. Dauguma moterų labai skausmingai pergyvena brandaus amžiaus artėjimą. Todėl norėtųsi pasakyti, kad toks požiūris tik pagilina visas problemas. Juk neigiamos emocijos, nestabili psichika kaip niekas kitas atsispindi mūsų išorėje. Ašaros čia tikrai nepadės, verčiau suimkite save į rankas ir darykite viską, kad aplinkiniai galėtų stebėtis jūsų brandžiu grožiu ir mokėjimu mylėti gyvenimą.

Sunkiausia yra įveikti psichologinį barjerą, jaustis komfortiškai savo amžiuje, o keletas minučių, kurias skyrėte sau (ne virtuvei), suteiks jums pasitikėjimo savimi. Kitaip sakant, geriau yra prisiversti padaryti veido kaukę, o paskui tikrai pamatysite, kam jos reikėjo.

Kartu su visu organizmu, senėja ir mūsų oda: medžiagų apykaita sulėtėja; pablogėja maitinimasis; sumažėja poodinis riebalų sluoksnis; sumažėja ir raumenų elastingumas, dėl ko oda pradeda vysti; susilpnėja prakaito ir riebalinių liaukų veikla.

Sulaukus 40, daugumos moterų oda tampa sausa, todėl būtina kiekvieną rytą ir vakarą naudoti maitinančius kremus. Jeigu to nedarysite, labai greitai oda susiraukšlės, taps suvytusi, ir jokie kremai jai nebepadės.

Šiame amžiuje veido odai labai kenkia tiesioginiai saulės spinduliai. Prancūzės sako, kad keturiasdešimtmetę mėnuo laiko paplūdimyje gali labiau pasendinti, nei visas gyvenimo dešimtmetis.

Dabar tikrai verta pasidomėti paskutinėmis kosmetologijos naujienomis ir panaudoti jas savo naudai ir grožiui.

Taigi, pabandykime apgauti laiką - būkime gražios visada!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją