Automobilių gamintojas planuoja pasinaudoti vienu iš naujų „Google“ programinės įrangos gaminių, kuris pavadintas „Prediction API“ (API - Application Programing Interface, o visą pavadinimą apytikriai būtų galima išversti kaip Numatymo ar prognozavimo programinės įrangos sąsaja). Tai yra bendros paskirties programinės įrangos variklis, galintis numatyti vartotojų veiksmus pagal sukauptos statistinės informacijos analizės rezultatus.

2007 metais „Ford“ pradėjo įgyvendinti ir kitą projektą, susijusį su glaudesne informacinių technologijų integracija, pavadintą „Ford Sync“, kuomet korporacija pradėjo kuri balsu valdomas automobilio sistemas.

Paprastai kalbant, „Prediction API“ panaudojimas turėtų padėti automobiliui registruoti bei analizuoti vartotojo veiksmus, juos numatyti bei prisitaikyti prie vairuotojo įpročių. Kažkuria prasme automobilis tarsi mokysis.

Pavyzdžiui, nusprendus važiuoti į prekybos centrą, mašinos kompiuteryje liks užkoduotas įrašas, kada vykote, koks buvo maršrutas, koks vairavimo stilius. Po kiek laiko kompiuteris galės prisijungti prie „Google“ serverių, kuriuose veikia „Prediction API“, analizuojanti sukauptus duomenis, ir gauti informaciją, kur galėtumėte vykti, jeigu, pavyzdžiui, išvažiuojate iš namų 6-tą valandą vakaro. Be to, bus pasiūlytas ir maršrutas, įvertinant duomenis apie transporto spūstis.

„Ford“ teigimu, ir pats automobilis bus optimizuojamas planuojamai kelionei, tiesa, informacijos apie tai pateikiama gana šykščiai – tik kad bus pasirinktas optimalus variklio bei pavarų dėžės darbo režimas ir bus atsižvelgiama į įvairiausią automobilio kompiuterio realiu laiku gaunamą informaciją, tiek vidinę, tiek ir išorinę.

Be abejo, dar nežinia, kada tokie automobiliai pasirodys keliuose, tačiau „Ford“ teigia, kad bendradarbiavimas su „Google“ padės sukurti „protingesnes“ mašinas, ir galbūt greičiau, nei mes tikimės.