„Lietuva ir uostamiestis gali didžiuotis, jog šiam, jau legendomis apipintam ir beveik pusės šimto metų istoriją skaičiuojančiam renginiui pasirinkti būtent mūsų šalis bei pajūrio regionas“, - sakė vienas šio sąskrydžio iniciatorių, baikerių klubo „Harley-Davidson Baltija“ prezidentas Silverijus Baliūnas. Anot jo, sąskrydžio dienomis uostamiesčio apylinkėse tikimasi sulaukti iki 6000 ratuotų stovyklautojų, nors renginio istorijoje būta ir didesnių dalyvių rekordų, kuomet į stovyklas susirinkdavo ir iki 15 tūkst. baikerių.

Nors „FH-DCE Super Rally® 2011“ stovykla, įsikursianti Klaipėdos paribyje, bus uždara (teisę lankytis ir gyventi stovykloje turės tik dalyvio mokestį sumokėję baikeriai bei jiems prijaučiantieji), uostamiestis ir visas Vakarų Lietuvos regiono gyvenimas renginio dienomis gyvens daug triukšmingiau ir įdomiau. Pagal susiklosčiusias tradicijas sąskrydžio dalyviai aktyviai leidžia laiką, važinėjasi po apylinkes, susipažįsta su lankomos šalies turistiniais objektais, į stovyklavietę poilsiui grįžtama tik vakarais.

Jau dabar žinoma, jog didelė svečių dalis ketina aplankyti Kryžių kalną, keliauti po pamarį bei Kuršių neriją. Baikeriai ketina įsilieti ir į uostamiesčio kultūrinį gyvenimą ir taip atsidėkoti vietos bendruomenei už svetingą priėmimą. Birželio 11-ąją Klaipėdos senamiestyje planuojama surengti baikerišką Vežėjų gatvės šventę, per kurią smalsuolių apžiūrai bei vertinimui bus išstatyta daugiau nei 100 motociklų. Publikai bus patikėta misija balsuoti ir išrinkti patį gražiausią. Tą patį birželio 11-osios vakarą stovykloje numatytas roko grupės iš Danijos projektas „Pink Floyd“ su lazerių ir šviesų šou.

Nuo 2000-ųjų „FH-DCE Super Rally®“ baikerių sąskrydžiuose dalyvaujantis Silverijus Baliūnas neabejoja, jog pirmąkart į Lietuvą atkeliaujantis renginys – puiki reklama šaliai ir Klaipėdos kraštui.

„Žinią apie mūsų kraštą išvežios tūkstančiai Europos baikerių klubų narių. Ir ne tik Europos, nes svečių laukiame ir iš tokių tolimų kraštų, kaip JAV ar Japonija. Be to, į renginį atvyksta kelios dešimtys užsienio šalių žurnalistų, informuojančių savo šalių visuomenes apie tradicinį „Harley-Davidson“ gerbėjų susibūrimą. Mums belieka tik pasistengti sukurti gerą, svetingą atmosferą, kad įspūdžiai apie Lietuvą išliktų kuo ilgiau“, - sakė S. Baliūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)