Paklausti, ar tenka pažeisti Kelių eismo taisykles (KET), dauguma (60 proc.) autogidas.lt apklaustų vairuotojų teigė, kad sąmoningai niekada nepažeidžia, nebent netyčia. Tačiau maždaug kas trečias vairuojantis asmuo pripažįsta, kad taisykles pažeidžia sąmoningai – tai daro kartais arba nuolatos. Taisyklių visai nepažeidžia tik keli procentai respondentų.

Apklausos rezultatai rodo, kad lietuviai vairuotojai, važiuodami užmiestyje, yra linkę viršyti greitį – maždaug 8 iš 10 vairuojančių asmenų būtinai važiuoja greičiau, nei leidžiama.

Dauguma greitį užmiestyje viršija iki 10 km/val., kas ketvirtas – iki 20 km/val. Dalis respondentų prisipažino, kad leidžia sau važiuoti dar greičiau ir greitį viršija daugiau nei 20 km/val.

Remiantis apklausos rezultatais, moterys prie vairo yra drausmingesnės nei vyrai. Dauguma respondentų, kurie teigė niekada nepažeidžiantys KET, buvo moterys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją