– Ar reikėjo didelio pasiryžimo, kad sunkųjį roką atliekanti grupė pasirodytų televizijos šou?

Reikėjo tam tikro apsisprendimo. Juk mes grojame sunkųjį roką, o TV renginys yra popsinis. Mums, roko atlikėjams, „Žvaigždžių duetai“ – nedidelė avantiūra, o kaip kūrėjams – tarsi iššūkis: kaip parodyti save auditorijai, kuri galbūt anksčiau apie mus nėra nieko girdėjusi.

– Ar esate su šokėja Kristina Navickaite-Tina bendravę anksčiau?

Ne, susipažinome tik LNK studijoje.

– Kam sunkiau: Tinai prisiderinti prie jūsų ar jums – prie Tinos?

Manau, Tinai ganėtinai nelengva vien dėl to, kad anksčiau ji nėra dainavusi. Dainavimas iš jos atima daug jėgų ir laiko. O mums svarbiausia parinkti repertuarą, dainas, aranžuotes taip, kad pirmuosius žingsnius žengiančiai dainininkei būtų įkandama ir žiūrovams patiktų.

– Kas jums sunkiausia šiame šou?

Surasti dainas, kurios nebūtų mūsų kurtos ir mums patiktų. Mes neketiname meluoti sau ir kitiems – jei kas nors mums atrodys nepriimtina, mes to ir nedarysime. Nelengva per trumpą laiką parengti kūrinius pagal laidos temas, bet tai suteikia kūrybinio azarto.

– „Duetai“ – ne pirmas TV šou, kuriame dalyvaujate. Ką jums duoda televizija?

Mes manome, kad rokas ir vadinamasis „metalas“ Lietuvoje nepelnytai tapo pogrindine muzika, nors visame pasaulyje jie gyvuoja kaip lygiaverčiai muzikos žanrai. Mūsų pareiga – Lietuvos žmonėms parodyti, kad atliekame muziką, vertą jų dėmesio. Grojame, kas mums patinka, ir džiaugiamės, kai žmonės tai vertina.

– Kas, jūsų nuomone, klausytojus patraukia labiau: jūsų stilius ar suskambantys etniniai motyvai?

Sunku atsakyti vienareikšmiai. Manau, kad vienodai svarbūs yra abu aspektai. Mes norime per savo muziką atskleisti tai, ką turime geriausio savo tautos šaknyse, ir folklorinės linijos stengiamės tvirtai laikytis.

– Kada atradote „sunkiąją“ muziką?

Visi ja domimės nuo paauglystės. Iš pradžių klausėmės, paskui tai peraugo į norą groti patiems. Bet tai nereiškia, kad spjauname į kitus muzikos žanrus. Mums patinka ir kitokie kokybiški bei gerai atliekami kūriniai. Patys esame groję ir kitų žanrų muziką. Aš pats dar groju renesansinę muziką.

– Ar, pradėję dalyvauti TV šou, tapote labiau atpažįstami?

Taip. Žmonės atpažįsta gatvėje, kartais sveikinasi, tikriausiai pagalvoja, jog kažkur matė. Priimam tai natūraliai ir stengiamės pabendrauti, jei kas nors ko nors klausia. Žodžiu, dar vykdome ir šviečiamąją veiklą.

– Tad televizija jums – geras būdas populiarinti savo stilių...

Taip. Televizija suteikia galimybę klausytojui atnešti savo muziką, požiūrį, taip pat suteikia šansą patiems tobulėti ir patirti naujus iššūkius, o iššūkius mes mėgstame.