„Kia“ šios informacijos nepatvirtina, tačiau ir kategoriškai neneigia.

„Galiniais ratais varomas sedanas gali būti logiškas žingsnis po „Optima“ modelio toliau vystant „Kia“. Kol kas dar anksti kalbėti kažką konkretaus apie tokį automobilį“, – sakė „Kia Motors“ Australijos padalinio vadovas Tony Barlow.

Jeigu toks automobilis vis dėlto atsirastų, jis veikiausiai būtų gaminamas pagal tą pačią platformą kaip ir galiniais ratais varomas „Genesis“ sedanas ar „Equus“. Šie modeliai turbūt dalintųsi ir V6 bei V8 varikliais.

„Kia“ dizaino vadovas Peteris Schreyeris, kuris anksčiau dirbo „Audi“ ir „Volkswagen“ kompanijose, nepatvirtino, kad egzistuoja toks projektas, tačiau jis neslepia palankumo galiniais ratais varomiems automobiliams.

„Manau, kad kai yra galimybė dirbti su galinių ratų pavara, tai tik į naudą dizaineriui. Tuomet dideliam sedanui galima suteikti geresnes proporcijas“, – sakė jis.

Paklaustas, ar galiniais ratais varomas sedanas galėtų pradėti naują „Kia“ dizaino etapą, P. Schreyeris atsakė: „Negaliu kalbėti apie dalykus, kurie turbūt yra kuriami“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją