Taigi ką daryti, kad oda taptų aukso rudumo spalvos? Neskaitysime pamokslo, bet jei neklausysite specialistų įspėjimų ir užsimanysite pagulėti prie jūros, pasinaudokite mūsų patarimais. Turite išmokti paruošti odą, degintis kuo saugiau, ir žinoti, ką daryti, jei rezultatas bus ne toks, kokio tikėjotės…

Paruoškite odą

Nesvarbu, ar žadate gulėti prieš saulę, ar po soliariumo lempa, svarbiausia tinkamai paruošti odą. Jei kepsite saulutėje, prieš kenkiant odai būtina ja maksimaliai pasirūpinti! Prisiminkite žodį “hidratacija”. Jei važiuojate atostogauti, nusipirkite nors pigų drėkinantį kūno losjoną ir naudokite jį kiek galima dažniau. Sausa ir dehidratuota oda daug labiau linkusi nusvilti.

Jei jūsų oda lupsis ir bus nusėta pūslėmis, nepadės nei trumpa seksuali suknelė, nei naujos basutės. Nepamirškite – įdegis yra ne kas kita, kaip kenkimas odai. Nepamirškite prieš paplūdimio sezoną pasidaryti pylingo – jis užtikrins lygų įdegį. Prieš kaitinimąsi saulėje ar siekiant dirbtinio įdegio, būtina tinkamai paruošti odą.

Taisyklės

- Naujos atostogos - naujos priemonės. Kremas nuo saulės, kurį naudojote praėjusiais metais, nebeapsaugos taip gerai, kaip pernai. Juk pirmiausia jis svilo saulėje per jūsų atostogas, o paskui ištisus metus dulkėjo tamsioje spintelėje.

· Mažiausias apsaugos nuo saulės faktorius, kuris jus apsaugotų, turi būti bent 15 veidui ir 10 kūnui. Tikriausiai manote, kad kremai trukdys sparčiau degti. Tai netiesa. Jei apsaugos faktorius bus šiek tiek didesnis, įdegis bus intensyvesnis ir ilgiau laikysis. Pirmas dvi dienas atrodys, kad veltui švaistote laiką, bet paskui pastebėsite, kad imate sparčiai rusti. Ir toks įdegis nedings vos grįžus namo! Jei turite pigmentinių dėmių, pasirinkite apsauginį kremą su aukštesniu apsaugos faktoriumi. Tai ne tik padės sulyginti odos spalvas, bet ir mažiau kenks ir taip jau pakenktoms vietoms.

- Pasitepkite kremu likus pusvalandžiui iki ėjimo į paplūdimį. Tiesą pasakius, kambaryje kremą užtepsite daug kruopščiau ir tolygiau nei paplūdimyje. O kai atsidursite prieš saulę, elegantiškai išsinerkite iš marškinėlių ir sugaukite į jus įbestus žvilgsnius. Galbūt rasite kandidatą, padėsiantį dar kartą pasitepti kremu…

- Nuolat tepkitės kremu! Jei išsimaudėte ar pažaidėte tinklinį, būtina dar kartą pasitepti apsauginiu kremu.

- Kaitinkitės saikingai, ypač atostogų pradžioje. Jokiu būdu nesikaitinkite tarp 11 ir 15 valandos. Teisybė, tai laikas, kai saulė aukštai ir skrundama greičiau, bet tai labai kenksminga jūsų odai. 18-metė šokoladinė oda atrodo gal ir neblogai, bet į ką ji bus panaši sulaukusi 50-ies?! Oda atrodys kaip susiraukšlėjęs kelioninis krepšys.

- Jei manote, kad jau pakankamai prisikaitinote, skuoskite iš paplūdimio kuo greičiau! Susiraskite vėsią vietelę ir leiskite odai atšalti. Oda svyla dar kurį laiką be saulės, todėl svarbu nepadauginti. Juk nenorite gąsdinti žmonių vėžio raudonumo nosimi? Pagulėkite vėsioje vonioje. Tai nuramins odą ir jūs puikiai jausitės. Po vonios ar dušo dar drėgną kūną būtinai patepkite aliejumi. Jis suteiks odai papildomos drėgmės, mat susigerdamas į odą aliejus sutrauks ir vandenį. Be to, nuo aliejaus jūsų oda gražiai blizgės, spalva atrodys intensyvesnė.

- Naudokite drėkinamąsias priemones, net jei jų paprastai nenaudojate. Nebūtina išleisti krūvos pinigų, bet kuo geriau drėkinsite odą, tuo ilgiau laikysis įdegis. Apribokite pylingo procedūras, kad įdegis būtų tolygus. Tačiau retsykiais jas atlikite, jei norite, kad oda švytėtų ir spalva būtų tolygiai pasiskirsčiusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją