Šiam patiekalui pagaminti reikės:

400 g perlinių kruopų,
80 g juodųjų alyvuogių,
80 g kaparėlių arba žaliųjų alyvuogių,
100 g kedrų riešutų,
ryšelio svogūnų laiškų,
petražolių,
1 citrinos sulčių,
1 šaukšto garstyčių,
druskos, pipirų,
alyvuogių aliejaus,
lauro lapelio.

Kruopas mirkykite 12–24 val. Tada išvirkite į vandenį įbėrę druskos, įmetę lauro lapelį ar kitų mėgstamų žolelių. Kruopas galite išvirti ir sultinyje.

Į paruoštas kruopas suberkite griežinėliais susmulkintas juodąsias alyvuoges ir kaparėlius (arba žaliąsias alyvuoges). Įpjaustykite šviežių petražolių lapelių, svogūnų laiškų (nebūtinai) ir įberkite kedrų riešutų.

Viską užpilkite padažu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių ir pipirų. Išmaišykite.

Skanaus!