Paros gali pasigirti daugelio šimtmečių senumo istorija. Jau senovėje Egėjo jūros salyno centre esanti sala tapo administraciniu ir komerciniu Egėjo centru ir įvairių civilizacijų sankirta.

Sala yra išgyvenusi tiek klestėjimą, finansinį pakilimą, tiek nuosmukį. Šio gražaus gamtos kampelio praeitis įamžinta įvairiuose archeologijos vietovėse, istoriniuose paminkluose ir muziejuose, kuriuose eksponuojami archeologijos radiniai. Didžiulės bizantinio stiliaus bažnyčios, vienuolynai atspindi gilų gyventojų tikėjimą.

Paros – derlinga sala. Pastaraisiais metais čia sėkmingai vystoma vynininkystė. Paros vynai garsėja visame pasaulyje.

Pasaulyje gerai žinomos ir Paros naudingosios iškasenos. Paros marmuras nuo senų laikų visame pasaulyje garsėja unikalumu. Jis išsiskiria skaidrumu. Daugelis senovinių laikų šedevrų nukalti būtent iš Paros marmuro (Milo Venera, Paraksitelio Hermis, paros Nikė, Samotrakės Nikė).

Paros gali pasigirti ir gražiais paplūdimiais, žavinčiais turistus. Vieni iš garsiausių – Kolymbithres, Chrysi Akti, Pounda, Livadia, Logaras, Alyki, Piperi, Abelas, Drios paplūdimiai – puikios vietos poilsiui ir vandens sportui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)