Pasak Kelių policijos valdybos administracinės veiklos skyriaus vyriausiosios specialistės Aistės Dijokaitės, kelių eismo taisyklėse nėra nurodyta, kaip automobiliu turėtų būti vežami šunys ar katės, tad pareigūnai neturi pagrindo už tai bausti.

Tačiau automobilyje vežamas šuo turėtų būti prisegtas, nes staigiai stabdant jis gali atsitrenkti į priekinį stiklą, patirti kitų traumų.

Pasak bendrovės „Ergo Lietuva” žalų administravimo skyriaus vadovo Nerijaus Giedraičio, draudimo bendrovei yra tekę registruoti privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės ir kasko draudimo žalų, kurias vairuotojai patyrė, kai dėl neprisegto ir po automobilį zujančio gyvūno sukėlė avariją.

Taip pat yra pasitaikę, kad vairuotojas avariją sukėlė, kai jo dėmesį nukreipė kitą šunį pro langą pamatęs augintinis, kuris ne tik pradėjo loti, bet ir bandė ištrūkti iš automobilio. Tuomet vairuotojas dėmesį sutelkė į pastangas nuraminti šunį, o ne į kelią.

Veterinarijos klinikinės ligoninės vadovo gydytojo Vlado Pupienio nuomone, tinkamiausias būdas vežti šunį automobilyje – atitverti grotelėmis galinę mašinos dalį. „Žinau atvejų, kai augintinį žmonės vežė uždarytą automobilio bagažinėje tarp kitų daiktų. Jeigu duslintuvas prakiuręs, gyvūnas gali prisikvėpuoti išmetamųjų dujų. Būtent su keliais tokiais atvejais ir esu susidūręs”, – pasakojo V.Pupienis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)