Šis klausimas buvo svarstomas XIV tarptautiniame estetikos kongrese parodoje „INTERCHARM Professional“, vykusioje 2011 balandžio 14-16 dienomis.

Deja, atsisveikinti su apelsino žievelės efektu praktiškai neįmanoma. Tačiau, žinant moteriško organizmo ypatumus, galima pasirinkti efektyviausią metodą, kuris jau artimiausiu metu duotų teigiamų rezultatų.

Celiulitas ir moteriškas ciklas

Gydytojos kosmetologės Tinos Orasmaj-Meder žodžiais, celiulitas – tai natūrali bet kokios sveikos moters poodinio riebalinio sluoksnio būklė. Jo pasireiškimas daugeliu atvejų priklauso nuo estrogenų (moteriškų lytinių hormonų) lygio, o pastarasis keičiasi viso moteriško ciklo metu.

Moterišką menstruacijų ciklą galima sąlygiškai suskirstyti į tris fazes.

Pirmoji: folikulinė, kai moters organizme dominuoja hormonas estradiolis, o riebalinių ląstelių sintezė ir lipolizė yra sąlyginėje pusiausvyroje. Ši fazė trunka apie dvylika-keturiolika dienų.

Antroji: ovuliacinė. Jos metu kaupiasi laktostimuliuojantis hormonas. Ši fazė trunka tris-keturias dienas.

Trečioji: liuteino, kai organizme aktyviai išsiskiria hormonas progesteronas. Ši fazė pasižymi labiau pastebimu skysčių susilaikymu, atsiranda patinimų, pažeidžiama kraujotaka poodiniame riebaliniame sluoksnyje. Šios fazės trukmė – dvylika-keturiolika dienų.

Pastebėta, kad kuo ilgesnis moteriškas ciklas, tuo labiau išreikštas celiulitas.

Folikulinės fazės metu efektyvios bus bet kokios priemonės, nukreiptos į aktyvią riebalinių ląstelių lipolizę ir visas galimas programas, aktyvuojančias kraujotaką. Šioje stadijoje rekomenduojama naudoti lipolitinius (riebalus deginančius) preparatus, kurių sudėtyje yra kofeino, jūros dumblių, L-karnitino, teofelino ir kt.

Antroji ir trečioji menstruacijų ciklo fazė, pasižyminti skysčių susilaikymu organizme, puikiai tinka limfodrenažinėms procedūroms. Šiuo metu efektyvus anticeliulitinis masažas su drenažo efektu ir drenažinių priemonių su šaldančiu efektu naudojimas, taip pat įvyniojimai, vakuuminis masažas. Namuose naudokite tokius ingredientus, kaip beržo, tujos, arnikos, gebenės ekstraktas.

Be to, siekiant sumažinti patinimus antrojoje ciklo pusėje, rekomenduojama:

atsisakyti sūrių produktų, mažinti greitųjų angliavandenių vartojimą, optimizuoti maisto režimą;

rinktis sporto šakas, pastiprinančias audinių drenažą: pilatesą, jogą, plaukimą, vandens aerobiką;

vartoti žoleles ir užpilus, pasižyminčius šlapinimąsi skatinančiu poveikiu: žaliąją arbatą, ybiškės ekstraktą.

Pagrindiniai „anticeliulitiniai“ vitaminai yra:

B grupės vitaminai, ypač vitaminas B5, gerinantis kraujotaką;

vitaminas E, saugantis odą ir jungiamuosius audinius nuo pažeidimų;

jodas: neretai skysčių susilaikymas ir sunkumai lieknėjant susiję su jodo trūkumu;

chromas, padedantis pagerinti medžiagų apykaitą.

Mokslininkai tvirtina, kad lygiam kūno reljefui sukurti viso labo tereikia dešimties minučių vibracijos per dieną. Prancūzų kūno instituto specialistai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 136 vyrai ir moterys. Visi dalyviai sportavo su treniruokliais. Pasirodė, kad vibraciniai pratimai ne tik padeda auginti raumenis ir pagerina metabolizmą, bet ir degina riebalines sankaupas. Virpesių dažnis turi būti 21-65 Hz. Vibraciniai pratimai pagerina kraujo cirkuliavimą periferiniuose audiniuose. Rezultatas taps pastebimas po dviejų mėnesių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)