Norint priimti šią pataisą, birželį dar reikės palaikymo balsų svarstymo ir priėmimo stadijose.

P. Gražulis neslėpė, kad dorinių vertybių niekinimą įžvelgia būtent homoseksualų seksualinės orientacijos rodyme viešai. Parlamentaras šaukė iš Seimo tribūnos, kad homoseksualams nejaučia neapykantos taip pat, kaip ir alkoholikams ir narkomanams, bet mano, jog tai nelaimingi žmonės, kuriems reikia padėti įveikti savo ydas.

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė siūlė nedaryti gėdos prieš Europą, bet už tai gavo aršų P.Gražulio atsaką. Jis siūlė politikei pasigėdyti, kad ši čiulba jai primestas giesmes. Neva sovietmečiu dalyvavo veikloje komunistų partijos, kuri draudė homoseksualumą, o dabar tarnauja Europos Sąjungai, kuri, pasak jo, propaguoja seksualines mažumas.

Po balsavimo „prisikėlėlis“ Arūnas Valinskas replikavo, kad jam labai įdomu, kaip už tokį, akivaizdžiai prieš homoseksualus nukreiptą įstatymą balsuojantys konservatoriai sugebės vienoje frakcijoje dirbti su savo homoseksualios seksualinės orientacijos neslepiančiu Roku Žilinsku. Iš konservatorių gretų net 20 palaikė P. Gražulio pataisą.

P.Gražulio pateiktos pataisos dabartinė versija - bausti už „viešą konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą“. Už tokius veiksmus parlamentaras siūlo baudas nuo 1000 iki 3000 litų, o už tokius pakartotinius veiksmus - nuo 3000 iki 6000 litų.