Netikėtas stimulas pažadina žmogaus norą tyrinėti ir mokytis. Kadangi mūsų smegenys užprogramuoti vengti nuobodulio ir rutinos, stimulas suaktyvina smegenis, o dauguma žmonių tęsia kažkokias paieškas, kurių galutinis tikslas – atlygis. Dažnai dopamino išsiskyrimas savaime yra atlygis.

Kodėl nepradėjus skatinti kūrybiškumo trimis paprastais metodais?

I. Rytoj nuveikite tai, kas leis kitiems jumyse pastebėti tai, ką jūs norite.

II. Išklausykite priešingą nuomonę apie savo idėją ir pasidalinkite su kitais, ką iš to išmokote.

III. Laikykite karūną žmonėms virš galvos ir padėkite jiems iki jos užaugti.

Jeigu mes bandome tapti inovatyviais, mūsų darbas, kaip ir mokslinės fantastikos autorių, yra išrasti ateitį. Skamba gražiai, bet ką tai reiškia?

Tai reiškia, jog ateitis nėra tik skraidantys automobiliai ar kiti smagūs dalykai iš mokslinės fantastikos knygų. Mes ateitį sukurti galime tiesiog rasdami naujų prasmių dalykams, kurie jau egzistuoja.

Pavyzdžiui, vienas būdų kurti ateitį – rasti naujų ryšių tarp skirtingų idėjų.

Logikai - ne!

Netradicinė strategija – įgyvendinti tai, kas neturi jokios logikos! Kaip tai padaryti? Mike‘as Brownas pasakoja, kaip jis ir draugai studentai dalyvavo teste „Skaičiuokime skaičiuotuvu“. Keista, tačiau nei Mike‘as, nei jo draugai neturėjo skaičiuotuvo. Nepaisant to, įtemptoje situacijoje jie rado tinkamiausią strategiją: „Kiekvienas mūsų skenavome testą ir sprendėme tik lengviausias matematines problemas – tas, kurioms tikrai nereikia skaičiuotuvo“.

Nenuostabu, kad jų komanda atsakė į daugiausiai klausimų iš visų komandų. M. Brown‘as mano, kad netradicinė strategija paranki, kai įprastos strategijos neveikia.

Nauji tyrimai rodo, jog žmonės, priimantys naujus iššūkius ir potyrius, turi stipresnes jungtis tarp atminties ir atlygio centrų smegenyse nei tie, kurie vengia naujumo. Kaip paskatinsite savo kūrybiškumą kitą kartą?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją