"Neužtenka kalbėti tik apie moterų ir vyrų lygybę, moterų teises. Turime kalbėti ir apie vyro įvaizdį ir indėlį. Vyras turi nešti meilę ir šilumą, sėkmingai auginti vaikus, ne tik uždirbti pinigus. Norėčiau tikėtis, kad ir mūsų darželiuose atsiras daugiau auklėtojų - vyrų", - Eltai pirmadienį tvirtino A. Burneikienė.

Anot jos, projekte kartu su Lietuva siekia dalyvauti dar 5 ES valstybės. Jei pavyktų gauti ES paramą šiam projektui, tai 70 tūkst. litų - 20 nuošimčių paramos dydžio - reikėtų skirti iš Valstybės rezervo fondo. Pasak A. Burneikienės, reikalavimas, kad dalinį finansavimą skirtų valstybė, taikomas visiems tokio pobūdžio Europos Komisijos remiamiems projektams.

Iš ES ir Valstybės rezervo fondo gauti pinigai, kontrolierės tvirtinimu, būtų naudojami šviečiamaisiais tikslais - informaciniams leidiniams, televizijos laidoms, vizualinei medžiagai. Projekto trukmė - pusantrų metų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją