Tuo tarpu teismas V. Keršį išteisino dėl trukdymo prokurorui atlikti savo pareigas - nėra neginčijamų įrodymų, kad jis padarė šią inkriminuotą nusikalstamą veiką.

Šį nuosprendį nuteistasis ir prokuratūra dar galės apskųsti apeliacine tvarka.

V. Keršiui kaltinimai buvo susiję su teismo posėdžiu, kuriame buvo sprendžiamas klausimas dėl terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės suėmimo termino pratęsimo.

Garliavos aktyvistas prieš teismo posėdį, kuriame buvo svarstomas prokuroro prašymas pratęsti suėmimą E. Kusaitei, esą laidė užgaulias replikas.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas konstatavo, kad V. Keršis Vilniaus apygardos teisme, prieš prasidedant teismo posėdžiui, žodžiu įžeidė J. Laucių, viešai išvadindamas jį menkinančiais jo, kaip valstybės pareigūno autoritetą, garbę ir orumą žodžiais – „KGBistu“, „rusų pakaliku“ ir „budeliu“ bei tokiu būdu užgauliai šį valstybės tarnautoją dėl jo atliekamos veiklos pažemino.

Prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą pateikęs prokuroras J. Laucius nurodė, kad prieš teismo posėdį, jo metu ir po jo kai kurie teismo posėdžių salėje dalyvavę asmenys prokurorą išvadino „KGBistu“, „rusų pakaliku“, suimtajai E.Kusaitei pareiškus, kad buvo mušama - „budeliu“, buvo reikalaujama prokuroro pasiaiškinti, kodėl buvo kankinama įtariamoji E.Kusaitė. Be to, buvo šaukiama, kad jis „degs pragare“.

Teismo posėdžio metu, kuomet buvo garsinamas prokuroro prašymas dėl kardomosios priemonės pratęsimo, jis nuolat buvo pertraukinėjamas šaukiant, „ar tu tiki, ką kalbi“, „nesąmonės“ ir t.t.

Generalinė prokuratūra buvo nusprendusi nepradėti ikiteisminio tyrimo, tačiau šį nutarimą J. Laucius apskundė ikiteisminio tyrimo teisėjui. Jis prokurorui priėmė palankią nutartį.

V. Keršis kaltės nepripažino.