Tai ne vien paprastas fakto konstatavimas. Daugelis Britanijoje viliasi, kad susidomėjimas pasaulyje šiomis vestuvėmis - apie tai galima spręsti vien iš to, kiek kartų Williamo ir Kate vardų buvo ieškoma internete - pagerins šalies įvaizdį pasaulyje ir netgi padės atkurti britų ekonomiką.

Dėl to dažnai minimas skaičius 2 milijardai, siejamas su šiomis vestuvėmis: laukiama, kad mažiausiai 2 mlrd. žmonių visame pasaulyje stebės ceremonijos transliaciją iš Vestminsterio abatijos ir vestuvių procesiją į Bakingamo rūmus.

Laikraštis "Times" šias viltis pirmiausia sieja su K. Middleton - "pasitikinčios savimi, laimingos ir protingos moters, iš kurios tarsi sklinda vidinė šviesa" - įvaizdžiu ir šias išvadas pagrindžia vieno finansų eksperto nuomone, kad "Kate įkūnija patraukliausią karališkosios šeimos įvaizdį", o jos "įtaka Britanijos ekonomikai bus didesnė, nei Londono olimpiada".

"Times" netgi naudoja terminą "prekinis ženklas Kate", kuris, laikraščio nuomone, tampa svarbiu nacionaliniu turtu.

Šiuos svarstymus sustiprina duomenys apie globalias interneto paieškos sistemų tendencijas. "Daily Telegraph" ištyrė paieškos sistemos "Google" duomenis, kad susidomėjimas britų karališkąja šeima sparčiai pašoko po 2010 metų lapkričio 16 dienos, paskelbus apie Williamo ir Kate sužadėtuves.

Jei informacijos paieška internete, susijusi su princu Williamu išaugo 11 kartų, tai informacijos, susijusios su K. Middleton paieška, išaugo 30 kartų. Bematant ji tapo populiariausia Kate pasauliniame tinklalapyje.

Paieškų internete statistika liudija, kad visose didžiosios valstybėse, išskyrus JAV, K. Middleton kelia didesnį susidomėjimą, nei jos jaunikis. Rusijoje, remiantis tais pačiais šaltiniais, dėmesys karališkosioms vestuvėms žymiai mažesnis, nei anglakalbėse šalyse, tačiau ten taip pat pastebima ta pati tendencija.

Dar galima aiškiai pastebėti, kad Williamo ir Kate vestuvės sukėlė visame pasaulyje susidomėjimą britų karališkąja šeima.

"Guardian" atkreipė dėmesį, kad netgi televizijos kanalas "Al Jazeera", pastaruoju metu informuojanti vien apie neramumus arabų šalyse, balandžio 29 dieną ketina iš Misratos, Kairo ir Sanos gatvių persikelti į aikštę prie Bakingamo rūmų, kur daugelį valandų dirbs kanalo suburta speciali "karališkoji komanda".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją