Kartu su muge „Mano sodas 2011“ vyksiančioje parodoje dalyvaus įmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos.

Šiemet naujoje vietoje vykstančios parodos pagrindinė tema – ateitis atsakingai energetikai. Šalia prekybos centro „Studlendas“ H. Manto gatvėje persikėlusi paroda, anot organizatorių, bus daug didesnė ir patrauklesnė nei praėjusiais metais.

„Didesniame ekspoziciniame plote įmonės prisistatys informatyviau ir įdomiau. Šiemet didelis dėmesys skirtas atsinaujinančiai energetikai, todėl parodoje bus pristatomas  Alytuje ruošiamas  modernių namų statybos projektas, taip pat lankytojai galės pasižiūrėti kaip atrodo„pasyvus namas“, o „Šiaudinių namų asociacija“ pristatys šiaudinių namų statybos svarbą ir naudą. Bus pristatomi saulės, vėjo ir hidro šaltinių panaudojimas energijos gamybai”, - sakė parodos koordinatorė Dovilė Vertelytė.

Anot jos, ši paroda taip pat išsiskirs seminarų gausa, kuriuos ves profesionalai. Apie Lietuvos darnų vystymąsi kalbės Lietuvos Respublikos Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas.

„Per 4 parodos dienas bus surengta 18 nemokamų seminarų vien alternatyvios energetikos tema. Saulės, vėjo, hidroelektrinių asociacijų atstovai rengs pranešimus, kurių išklausiusiems žmonėms bus daug paprasčiau įvertinti alternatyvios energetikos privalumus ir trūkumus. Žinoma, bus paliestos ir kitos įdomios temos – Klaipėdos pramonės ir amatų rūmai organizuos seminarą apie tai, kaip rasti naujus verslo partnerius bei atrasti naujas eksporto rinkas. Pranešimai bus aktualūs ir įdomūs ir specialistams, ir investuotojams, ir vartotojams”, - teigė D. Vertelytė.

Parodoje bus pristatomi elektromobiliai ir elektromotociklai, lankytojai galės išbandyti šias ekologiškas ir ekonomiškas transporto priemones.
Išskirtine šios parodos naujove taps rengiami priešgaisrinės saugos kursai įmonių vadovams, kuriuos išklausius bus išduodami specialūs pažymėjimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją