Ingredientai:

½ stiklinės stambiai pjaustytų džiovintų slyvų
¼ stiklinės razinų
2 šaukštai crème se cassis likerio
1 ½ šaukšto smulkintų šviežiu rozmarinų
1 ½ šaukšto smulkintų šviežiu čiobrelių
½ šaukštelio maltos kalendros
1 ¼ šaukštelio druskos
1 šaukštelis šviežiai maltų pipir
1 (2 kg) ėriuko mėsos (koja be kaulo)
½ stiklinės smulkintų skrudintų sūdytų migdolų
2 šaukštai smulkintų šviežiu mėtų lapelių
3 į tris dalis perpjautos česnako skiltelės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
½ stiklinės balzaminio acto
5 šaukštai sviesto
3 šaukštai medaus
1/3 stiklinės plonai pjaustytų figų
5 šaukšteliai smulkintų šviežių bazilikų
6 mėtų lapeliai
6 bazilikų lapeliai

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiovintas slyvas, razinas ir likerį. Kitame dubenėlyje sumaišykite rozmarinus, čiobrelius, kalendrą, druską ir pipirus.

3. Nuo išmuštos mėsos nupjaustykite riebalų sankaupas, pabarstykite puse žolelių mišinio. Į džiovintų slyvų masę įmaišykite migdolus bei mėtas ir šia mase tolygiai aptepkite mėsą. Tada ją susukite kaip vyniotinį, apriškite virvele, viršuje padarykite 9 įpjovas (maždaug 2,5 cm gylio) ir į jas įkiškite po česnako gabalėlį. Patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite likusiomis žolelėmis.

4. Dėkite į kepimo indą įpjovomis į viršų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip iškepusios mėsos norite. Išimkite mėsą iš orkaitės ir apvyniokite folija. Leiskite pastovėti 15 min.

5. Tuo tarpu nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirkite balzaminį actą. Virkite 4-5 min, kol pusė acto nugaruos. Įmaišykite sviestą, medų ir pjaustytas figas. Maišykite, kol sviestas išsilydys. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite smulkintus bazilikus.

6. Nuriškite virvelę ir supjaustykite mėsą 1-1,5 cm storio riekelėmis. Sudėkite į didelę lėkštę, pašlakstykite figų padažu ir papuoškite mėtų bei bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)