Tešlai:

1 2/3 stiklinės miltų,
2 šaukštai cukraus,
½ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 stiklinės sviesto arba margarino,
2 paplakti kiaušiniai.

Įdarui:

420 g rikotos sūrio,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštas miltų,
¼ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
¼ šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto,
1/3 stiklinės šokolado drožlių,
1/8 šaukštelio cinamono,
žiupsnelis muškato.

Gaminimo būdas:

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius, įpjaustykite sviestą ir patrinkite tarp pirštų, kol gausite į trupinius panašią masę. Supilkite kiaušinius ir minkykite, kol gausite tešlos rutulį. Uždenkite ir 1 val palaikykite šaldytuve. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į 25 cm skersmens apskritimą. Juo išklokite apskritą kepimo formą ir vėl įdėkite į šaldytuvą.

2. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite rikotą ir cukrų, įmaišykite miltus, suberkite tarkuotas žieveles ir druską. Maišykite, kol gausite vientisos konsistencijos masę. Kitame dubenyje gerai išplakite kiaušinius ir juos neskubėdami įmaišykite į rikotos masę. Sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite. Sukrėskite įdarą ant tešlos. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 55 min. Leiskite atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)