Tešlai:
1 2/3 stiklinės miltų,
2 šaukštai cukraus,
½ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 stiklinės sviesto arba margarino,
2 paplakti kiaušiniai.
Įdarui:
420 g rikotos sūrio,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštas miltų,
¼ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
¼ šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto,
1/3 stiklinės šokolado drožlių,
1/8 šaukštelio cinamono,
žiupsnelis muškato.
Gaminimo būdas:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius, įpjaustykite sviestą ir patrinkite tarp pirštų, kol gausite į trupinius panašią masę. Supilkite kiaušinius ir minkykite, kol gausite tešlos rutulį. Uždenkite ir 1 val palaikykite šaldytuve. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į 25 cm skersmens apskritimą. Juo išklokite apskritą kepimo formą ir vėl įdėkite į šaldytuvą.
2. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite rikotą ir cukrų, įmaišykite miltus, suberkite tarkuotas žieveles ir druską. Maišykite, kol gausite vientisos konsistencijos masę. Kitame dubenyje gerai išplakite kiaušinius ir juos neskubėdami įmaišykite į rikotos masę. Sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite. Sukrėskite įdarą ant tešlos. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 55 min. Leiskite atvėsti ir patiekite.
Skanaus!