Septynių „EuroMedijos 2011“ nominacijų laimėtojų sąrašas:

„Eurovirtualo“ (interneto vartų žurnalisto) nominacijoje
I vieta – laisvai samdomai žurnalistei Jūratei Juškaitei už straipsnį „Vilniaus taboras: ar tikrai visi romai - vagys ir narkotikų prekeiviai?“

II vieta – portalo Delfi.lt žurnalistui Mindaugui Jackevičiui už straipsnį „Lietuva – vienintelė ES be žurnalistų Briuselyje“.

III vieta – laisvai samdomai žurnalistei Vijai Pakalkaitei už straipsnį DELFI projekte myEP.lt „Sveiki atvykę į Europos sąjungą...Gvadelupoje“.

Daugiausia darbų sulaukusioje „Eurožiniaus“ (aktualijų žurnalisto) nominacijoje:

I vieta – dienraščio „Verslo žinios“ apžvalgininkei Teresei Staniulytei už straipsnį „Dėl aklos meilės sirtakiui Europa šoka ties bedugne“.

II vieta – Alytaus radijo „FM 99“ vadovui Liudui Ramanauskui už laidą „Dienos tema: Inovacijų sąjunga“.

III vieta – žurnalo „Valstybė“ leidėjui Almantui Gliožeriui už straipsnį „Europos Sąjungos direktyvos Lietuvą keičia prievarta“.

„Europos regioniečio“ (regioninės žiniasklaidos žurnalisto) nominacijoje:

I vieta – laikraščio „Gimtasis Rokiškis“ redaktorei Ritai Briedienei už straipsnį „Tarptautiniai pervežimai: verslas, kuriame nėra atsitiktinumų“.

II vieta – Jūratei Sobutienei už savaitraštyje „Šiauliai plius“ paskelbtą straipsnį „Nuo bendros politikos iki vieningos Europos“.

III vieta – laikraščio „Kėdainių mugė“ korespondentei Vilijai Mockuvienei už straipsnį „Šiuolaikiškos močiutės su anūkais žaidžia kompiuteriu“.

„Europos plunksnos“ (spaudos žurnalisto) nominacijoje:

I vieta – dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistei Gabrielei Pečkaitytei už straipsnį „Pirmyn, A. Lukašenka!“

II vieta – savaitraščio „Šiauliai plius“ korespondentei Oksanai Laurutytei už straipsnį „Žmonių skirtumais galima mėgautis“.

III vieta – žurnalo „Transportas“ žurnalistui Stasiui Grigaliūnui už straipsnį „Baudas teks mokėti ir užsieniečiams“.

„Europos balso“ (radijo žurnalisto) nominacijoje:

I vieta – Lietuvos radijo žurnalistei Giedrei Čiužaitei už konkursui pateiktą ciklo „Mes, moterys“ laidą apie Lietuvoje įsikūrusį Europos lyčių lygybės institutą.
II vieta – Eglei Merkytei už Lietuvos radijuje parengtą laidą „Moterų namai Belgijoje ir Lietuvoje“.

III vieta – Alytaus radijo stoties „FM 99“ žurnalistei Vilijai Ramanauskienei už laidą „Pensinio amžiaus ilginimas“.

„Europos akies“ (televizijos žurnalisto) nominacijoje:

I vieta antrus metus iš eilės pripažinta Domui Burkauskui už reportažą „Atliekos tampančios energija“ LTV laidoje „Idėjų metas“.

II vieta – LTV laidos „Pinigų karta“ redaktorei Rasai Tapinienei už reportažą „Motinystės džiaugsmai ir vargai Katalonijoje“.

III vieta – Tautvydei Andersen, pateikusiai siužetą „Lietuvos mokslininkai – svajotojai ar realistai?“ LTV laidoje „Idėjų metas“.

„Eurotinkliaus“ (tinklaraštininko) nominacijoje iš pateiktų trijų darbų komisija atrinko vieną ir skyrė jam specialųjį prizą. Prizas atiteko tinklaraščio autoriui Andriui Rudeičiukui už straipsnį „Jungtinės Tautos uždegė žalią šviesą karinei intervencijai Libijoje“.

Visi pirmųjų vietų laimėtojai buvo apdovanoti Europos Komisijos atstovybės prizais – tinkliniais kompiuteriais, diplomais ir kelione į Briuselį Europos Vadovų Tarybos metu 2011 m. birželio mėn. Apsilankyti Briuselyje taip pat pakviesti antrųjų ir trečiųjų vietų laimėtojai.

Konkurso „EuroMedija 2011“ vertinimo komisiją sudarė konkurso partnerių atstovai iš Lietuvos žurnalistų sąjungos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Nacionalinės miestų ir rajonų laikraščių leidėjų asociacijos, Regioninių televizijų asociacijos, Interneto žiniasklaidos asociacijos, Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakulteto ir Vytauto Didžiojo Universiteto Viešosios komunikacijos katedros.

Iš viso konkurse dalyvavo 60 žurnalistų, vertinimui pateikę 93 darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją