A.Sharonas atleido aršiai JAV remiamam pasiūlymui besipriešinusius transporto ministrą Avigdorą Liebermaną (Avigdorą Libermaną) ir turizmo ministrą Benny Eiloną (Benį Eiloną), kad sekmadienį, kai bus balsuojama dėl šio plano, išvengtų pralaimėjimo, tvirtino šaltiniai.

Šis žingsnis turėtų užtikrinti nedidelę balsų persvarą A.Sharono keturių pakopų planui "pasitraukti" iš konflikto su palestiniečiais, iki 2005 metų pabaigos likviduojant 21 žydų gyvenvietę Gazos Ruože ir 120 anklavų Vakarų Krante.

Kraštutinių dešiniųjų Nacionalinės vienybės partijai priklausančius ministrus A.Sharonas nusprendė atleisti po to, kai jam nepavyko susitarti su finansų ministru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu) ir kitais maištaujančiais nariais iš dešiniosios partijos "Likud", kuri priešinasi per 1967 metų Artimųjų Rytų karą užgrobtos žemės užleidimui.

A.Sharonui artimas šaltinis nurodė, jog iki sekmadienį numatyto balsavimo vis dar lieka galimybė paskutinę minutę išspręsti tarp premjero ir jo priešininkų egzistuojančius nesutarimus.

A.Sharono nurodymas įsigalios per 48 valandas. "Neignoruoju bandymų rasti kompromisą, bet yra keletas dalykų, dėl kurių aš negaliu nusileisti ir to nedarysiu", - tvirtino premjeras.

"Sekmadienį man reikia balsų daugumos", - sakė jis laikraščiui "Haaretz".

A.Sharonas iš pradžių šiuos ministrus pakvietė atvykti į jo biurą, bet šiems atsisakius, nusiuntė jiems laiškus, kuriuose, nenurodydamas jokių priežasčių, vienu sakiniu informavo apie atleidimą iš postų.

Apkaltinęs A.Sharoną mėginimu "sudaryti dirbtinę daugumą", turizmo ministras B.Eilonas nusprendė kuriam laikui pradingti. Izraelio radijui jis teigė, jog taip pasielgęs negaus oficialaus pranešimo ir sekmadienį galės dalyvauti balsavime.

Transporto ministras A.Liebermanas premjero laišką gavo sportuodamas Jeruzalės sveikatingumo klube, pranešė Kariuomenės radijas. Ministrų atleidimą jų patarėjai pavadino "antidemokratišku".

A.Sharono planą palaikė 11 kabineto narių, o 12 jam nepritarė. Atleidęs du ministrus, premjeras užsitikrino vieno balso persvarą.