Aikštelės įrengimo iniciatorė, UAB „Elinta“ įmonių grupė, joje sumontuos sertifikuotą elektros įrenginį, o Kauno rajono savivaldybė skyrė plotą, atvedė elektros kabelį ir pastatė kelis ženklus su nuoroda, jog čia galima įkrauti elektromobilį.

Savivaldybei investicija kainavo apie 500 Lt, skaičiuojama, kad dar po 50 Lt per mėnesį kainuos elektra eksploatuojant aikštelę.

„Tai mūsų investicija į ateitį, į žmones, – teigė „Elinta“ įmonių grupės direktorius Vytautas Jokužis. – Kad ir kokie mes būtume „žali“, visgi elektromobilių kaina dar nėra priimtina. Bet elektromobilių „širdis“ – akumuliatoriai – vis pinga, o degalų kaina auga. Todėl kai degalų kainos Lietuvoje pasieks 7 Lt už litrą, išaugs susidomėjimas elektromobiliais“.

Pirmuoju automobiliu, įkrautu Kauno aikštelėje, turėtų tapti „Toyota Aygo“ pagrindu Lietuvoje sukurtas elektromobilis.

Pirmąją elektromobilių įkrovimo aikštelę UAB „Elinta“ už simbolinę 1 lito kainą išnuomos Kauno rajono savivaldybei. Pirmoji stotelė – eksperimentinė, ji keletą mėnesių bus testuojama. Jei atsiras poreikis, jos vietoje „Elinta“ įrengs serijinę stotelę. Pora savaičių bendrovė savivaldybei leis naudotis elektromobiliu – įvertinti jo privalumus ir ekonomiją.

Neseniai Europos Komisija visoje Europoje paskelbė ketverių metų iniciatyvą „Green eMotion“, kuri skatins naudojimąsi elektromobiliais ir kitu elektra varomu transportu. Iš viso iniciatyvos metu įvairiuose Europos regionuose tikimasi įkurti daugiau nei 10 tūkst. elektromobilių įkrovimo stotelių: beveik 1000 bus įrengta Barselonoje, Madride ir Malagoje, 400 – Romoje ir Pisoje, apie 3600 Berlyne ir 100 – Strasbūre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją