Iš gerų buvusių vaikinų sužinojau dar labiau bauginančią tiesą – kiekvienas emocinio saugumo pažadas tėra iliuzija. Supratau, jog nors kartais renkantis ir įmanoma išvengti skaudaus nudegimo, gyvenimas iš esmės nėra paprastos gaudynės.

Todėl galiu drąsiai pareikšti – vaikinai nuobodos yra tikrai pavojingi, nes paskatina kartoti tas pačias klaidas su blogais vyrukais.

Esi taip pavargusi nuo koktaus gerojo vaikino tobulumo, jog vos tik horizonte pasirodo blogas vyrukas ir ima ant ausų kabinti makaronus, tu akimirksniu atsikratai dorovingumo, sveiko proto, savigarbos ir... kelnaičių?

Taigi, pasirodo, jausmas būti pagautai gali turėti daugiau nei vieną reikšmę: būti pagautai, kai krenti, yra smagu, tačiau būti pagautai, kai bandai pasprukti – visai kas kita. Panašiai ir su pasirinkimo laisve. Niekada negali būti tikra. Tinkamas vyras netinkamu metu – netinkamas vyras. Tačiau netinkamas vyras tinkamu metu vis tiek netinkamas vyras.

Geras vyrukas ar blogas vyrukas?

Psichologai yra atlikę ne vieną tyrimą, norėdami išsiaiškinti, kodėl moteris traukia blogiukai. Kai kurie ekspertai teigia, kad merginoms patinka blogi vaikinai, nes su jais jos jaučiasi vertingos - jie jas priverčia taip pasijusti. Merginoms geidžiamo vaikino dėmesys - tai savivertės garantas.

Kai jos jaučiasi gerai ir pasitiki savimi, tuomet renkasi partnerius, kurie dar labiau suaktyvina teigiamą būseną.

Savimi nepasitikinčios merginos žavisi “blogiukais”, nes jie tarsi įkūnija jų svajonę tapti populiariomis.

Blogi vaikinai skleidžia pasitikėjimą ir vyriškumą, kuris labai išsiskiria paauglystės metu, kai ne visi vaikinai pakankamai subrendę. Merginas tai ypač žavi. Skirtingai nei gerą vaikiną, blogą vaikiną "atkovoti” iš draugų rato – joms didelis laimėjimas.

Blogi vyrukai tarsi grožinė literatūra... Kaip perskaityti romanai, jie ilgai kursto vaizduotę. Jie visada būna tokie sudėtingi. Su puikiai suregztu dialogu ir intertekstais. Jų taip paprastai neišvengsi. Nori nenori, tokie vyrukai tampa svarbiausiais personažais.

Tiesą sakant, blogą vyruką atskirti nuo romantinio herojaus praktiškai neįmanoma. Štai kodėl išmintingos moterys rašo savas istorijas. Jos kuria siužetą, būna atsakingos už pasakojimą ir pasirenka gudriausią knygos pabaigą – greičiau komišką, o ne spaudžiančią ašarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją