Tą penktadienį 11 val. Vestminsterio abatijoje bus laukiama pasirodant būsimosios princesės.

Valandos trukmės vestuvių ceremoniją, per kurią K. Middleton atiduos savo ranką ir širdį princui Williamui, visame pasaulyje stebės milijardai žmonių. O Londonas švęs taip, kaip jau seniai nešventė.

Sostinės restoranai ruošia teminius valgiaraščius, parkuose netrukus bus montuojami gigantiški ekranai ir net apžvalgos ratas, o Londono akis visą naktį švytės raudona, balta ir mėlyna spalvomis.

Pasiruošimas vestuvėms

Iki balandžio 26-osios dar turite progą užsukti į Vestminsterio abatiją. Pasižvalgykite – juk būtent čia vyks, ko gero, svarbiausios XXI a. vestuvės. Na, o joms pasibaigus, balandžio 30 d., šeštadienį, į abatiją galėsite užsukti dar kartą ir iš arti išvysti, kokioje išpuoštoje aplinkoje tuokėsi princas Williamas ir Kate.

Iki balandžio 24-osios galite dalyvauti „London Walks“ siūlomoje specialioje teminėje ekskursijoje po Londoną. Jos maršrutas nusidrieks po karališkajai porai reikšmingas vietas.

TA diena

Tą penktadienį visų svarbiausia bus tinkamai pasirinkti strategiją. Juk dėl geresnių vietų teks grumtis su milijonais kitų smalsuolių... Kol kas visos vestuvių detalės plačiajai visuomenei neatskleidžiamos. Tačiau spėjama, kad pirmoji Bakingamo rūmus paliks karalienė Elžbieta su palyda, o po jos seks princai Williamas ir Harry (pastarajam bus patikėta saugoti vestuvinį žiedą).

10.30–10.45 val. iš rūmų turėtų pajudėti Kate. Į Vestminsterio abatiją ji važiuos prabangiu „Rolls-Royce Phantom“ automobiliu. Į ceremonijos vietą ji turėtų atvykti lygiai 11 val.

12.00 val. jaunavedžiai sės į 1902 m. karaliui Edvardui VII pagamintą karietą (arba stiklinę karietą, jei lis) ir riedės tuo pačiu maršrutu į rūmus.

13.30 val. – išskirtinė proga išvysti jaunavedžių bučinį Bakingamo rūmų balkone.

Strateginiai taškai!

Geriausios vietos stebėti šventinę procesiją, žinoma, bus užimtos dar auštant penktadienio rytui, o gal ir anksčiau. Vis dėlto galima išskirti keletą taškų, iš kurių stebėti šį neeilinį renginį būtų ypač patogu. Tai laiptai greta Jorko hercogo paminklo; platus šaligatvis greta Admiraliteto arkos; restorano „Inn the Park“, esančio Šv. Jokūbo (St. James) parke, terasa ant stogo; Male (The Mall) esantis baras (ICA).

Ne kiekvienam

Kaip britų žurnalistams išdavė vienas būsimųjų jaunavedžių bičiulis, ruošiamas ir siautulingas vakarėlis pačiuose Bakingamo rūmuose. Čia gros diskžokėjai, bus įrengta šokių aikštelė, specialus apšvietimas, kokteilių baras. Į vakarėlį pakviesta apie 300 svečių.

Prieš tai vyks šventinė vakarienė, kuriai vadovaus princas Charlesas. Gardumynais rūpinsis talentingas virtuvės šefas iš Šveicarijos Antonas Mosimannas. Kates pasiūlymu, desertui bus patiektas citrininis pyragas.

Paskelbus vestuvių svečių sąrašą paaiškėjo, kad į šią šventę K. Middleton pakvietė du savo eksmylimuosius, o princas Williamas – net keturias buvusias merginas! Iš viso ceremonijoje dalyvaus 250 poros svečių, dar 100 žmonių pakvietė jaunosios tėvai. Tarp būrio garsenybių bus futbolininkas Davidas Beckhamas su žmona Victoria, režisierius Guy'us Ritchie, komediantas Rowanas Atkinsonas ir kt.

Vestuvių arbatėlė

Londono restoranai ir kavinės pasiraitoję rankoves ruošia specialius „vestuvinius“ valgiaraščius, užkandžius ir arbatėles. Pavyzdžiui, viešbučio „Hilton on Park Lane“ fojė esantis restoranas „Podium“ siūlo pasivaišinti arbata „Sapphire“, pavadinta pagal K. Middleton sužadėtuvių žiedą.

Viešbutis „Dukes Hotel“ popiečio arbatėlės kviečia išgerti elegantiškoje menėje su dideliu ekranu, kuriame bus tiesiogiai transliuojama vestuvių ceremonija.

1865 m. duris atvėręs viešbutis „The Langham Hotel“ balandį savo svečius vaišina „Karališkąja vestuvių arbata“ ir prabangiu šampanu.

Naktinės linksmybės

Ar sugundytų idėja karališkąsias vestuves atšokti skambant grupės „Pet Shop Boys“ muzikai ir skanaujant mėlynus keksiukus? Balandžio 29–30 d. Londone vyks ne vienas siautulingas teminis vakarėlis. Štai klubas „Club de Fromage“ šeštadienį po vestuvių pakvies į aštuoniasdešimtųjų stiliaus vakarėlį „Right Royal Wedding Knees Up“. Bilieto kaina £6,50.

Folgeito gatvėje (Folgate Street) esančiame bare „Water Poet pub“ nemokamos linksmybės tęsis visą dieną – nuo 11 iki 23 val. Čia skambės muzika, bus rodomi filmai, liesis gera nuotaika ir gardūs gėrimai.

Beje, Londono restoranai susibūrė į bendrą internetinį puslapį „Royalwedding-restaurants.co.uk“. Čia rasite gausybę informacijos apie tai, kokios linksmybės vyks svarbiąją dieną Londone.

Penkios žvaigždutės ar kempingas?

Jei suskubsite, dar spėsite rezervuoti kambarį viename iš Londono viešbučių arba… vietą palapinei karališkajame kempinge.

Tiems, kurių kišenėse nebetelpa banknotai, siūlomas prabangus „vestuvinis“ šešių naktų paketas Londono penkių žvaigždučių viešbutyje „Mandarin Oriental Hyde Park“. Turėsite progą dalyvauti išskirtinėje ekskursijoje po plačiajai visuomenei paprastai uždaras vietas. Ekskursijai vadovauja karališkosios šeimos nariai arba jų bičiuliai!

Aplankysite Kensingtono rūmus, Spenserio rūmus, Vestminsterio abatiją ir kitas vietas. Na, o vestuvių procesija galėsite grožėtis dailioje terasoje ant stogo. Šis malonumas dviem žmonėms kainuoja tik… £18 800.

O štai viešbutis „The Knightsbridge Hotel“ kviečia į… stilingą vestuvių iškylą. Naktis šiame viešbutyje atsieis £260. Tiesa, būtina rezervuoti mažiausiai tris naktis.

Tiems, kurie ieško gerokai pigesnės nakvynės, siūloma rezervuoti kambarį viešbutyje greta Hitrou oro uosto. Pavyzdžiui, dvivietis kambarys trijų žvaigždučių viešbutyje „Comfort Inn“ vestuvių dieną kainuos £42.

Na, o tuos, kurie dėl princo Kate vestuvių sutiktų pernakvoti net ir palapinėje, mielai priglaus Karališkasis kempingas („Camp Royale“)! Trys naktys čia žmogui kainuos £75. Kalbama, kad kadaise dabartinis Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas taip pat nakvojo kempinge, kad tik galėtų iš arti stebėti princo Charleso ir Dianos Spencer vestuves…