8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako,
2 nedideli smulkiai pjaustyti svogūnai,
½ stiklinės pomidorų padažo,
2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių,
¼ šaukštelio aitriųjų pipirų miltelių,
½ stiklinės smulkintų bazilikų,
¾ stiklinės maltų džiūvėsėlių,
¾ stiklinės tarkuoto parmezano sūrio,
½ stiklinės miltų,
2 plakti kiaušiniai,
8 vištienos kulšelės be kaulų (jei didelės, perpjaukite per pusę),
¾ stiklinės tarkuotos mocarelos.

1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir kelias minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus. Supilkite pomidorų padažą, suberkite raudonėlius ir aitriųjų pipirų miltelius. Kaitinkite apie 10 min, kol padažas sutirštės. Įmaišykite bazilikus, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius ir parmezaną. Vištieną pavoliokite miltuose, pamirkykite į plaktą kiaušinį, tada dėkite į džiūvėsėlių ir parmezano masę.

3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite likusį aliejų ir jame apkepkite visas kulšeles (maždaug po 4 min iš abiejų pusių). Sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu, pabarstykite mocarela ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol išsilydys sūris.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)