A.Macijauskas pusfinalyje parodė tikrąją savo vertę. Vidutiniškai pelnydavęs kiek daugiau nei 18 taškų reguliariajame ACB čempionate, lietuvis per 4 mačus prieš "Adecco Estudiantes" į savo sąskaitą vidutiniškai įsirašydavo 20,2 taško ir būdavo vienas pergalės kalvių.

"Žinau, jog komandai manęs reikia, - kalbėjo iš Lietuvos kilęs krepšininkas, kuris su savo komanda žaidžia pusfinalio seriją prieš Madrido "Adecco Estudiantes". - Mes privalome laimėti, nors ir bus sunku. Turime įrodyti, jog esame geresni".

Pusfinalio serijos rezultatas tarp "Tau Ceramica" ir "Adecco Estudiantes" lygus 2-2. Taigi penktosios rungtynės parodys, kas yra vertesni žaisti finale prieš varžovo jau laukiančią Barselonos "Barcelona".

Prieš trečiadienį įvyksiantį lemiamą mačą mintimis sutiko pasidalinti vienas "Tau Ceramica" lyderių Arvydas Macijauskas, kuris atsakė į oficialios ACB svetainės klausimus.

- Kaip pasibaigs lemiamos rungtynės prieš "Adecco Estudiantes"?

- Laimėti visada yra sunku, tačiau privalome tai padaryti, kadangi žaidžiame namie. "Studentai" vėl bandys primesti savo žaidimą, kuriuo mus jau du kartus pamokė. Esu optimistas, negaliu pagalvoti, jog viskas gali pasisukti kita linkme. Šį sezoną parodėme, jog galime žaisti gerą krepšinį, tačiau prieš "Estudiantes" rungtyniavome du prastus mačus. Tai puiki komanda, bet turėtumėme parodyti, jog geresni esame mes.

- Vitorijoje rungtynes stebėjo 9000 žiūrovų, o Madride - 15000. Ar tokie skaičiai suteikia papildomos motyvacijos?

- Tai įspūdinga. Kai susirenka tiek daug žmonių, jautiesi labai puikiai. Visiems žaidėjams malonu, kai arenos yra pilnos žiūrovų. O 9000 sirgalių palaikymas namie padės mums iškovoti pergalę.

- "Barcelona" jau seniai iškopė į finalą ir turi kur kas daugiau laiko poilsiui. Jei ten pateksite ir jūs, ar tai nebus didelis minusas?

- Negalvoju apie finalą. Mano mintyse dabar tik trečiadienio rungtynės. "Barcelona" gali laimėti prieš bet ką. Jeigu laimėsime trečiadienį, man šis minusas nebus įdomus.

- Ketvirtajame pusfinalio mače atrodei žengęs žingsnį pirmyn...

- Tiesiog stengiausi sužaisti kuo geriau, kad padėčiau komandai. Ekipai manęs reikia. Suprantu, jog atkrintamosiose varžybose visiems mums reikia žaisti aukščiau savo galimybių, kadangi čia yra daug svarbesni mačai nei reguliariajame sezone.

- Esi patenkintas savo pasirodymu atkrintamosiose varžybose?

- Būsiu patenkintas tik tada, jeigu komanda iškops į finalą. Taip pat būsiu labai laimingas, jeigu mes jį laimėsime, ir tada didelio dėmesio savo žaidimui neskirsiu.

- Sezono pradžioje tavo statistiniai rodikliai buvo puikūs. Viduryje buvai "užgesęs", o dabar vėl parodai save. Kaip tai pakomentuotum? Ar tai geriausias tavo sezono momentas?

- Sezono pradžioje jautiesi laisvesnis, nes nė viena komanda nežino tavo stipriųjų pusių. Tačiau dabar visi žino savus varžovus, kaip ir "Estudiantes" žino mus. Man labai sunku palyginti savo žaidimą sezono pradžioje ir dabar.

- Keletą pastarųjų savaičių tavo forma ir pataikymo procentas buvo prasti. Tačiau atrodo, jog dabar vėl įsivažiuoji...

- Išsigydžiau keletą traumų. Mėnesį dėl lūžusios nosies žaidžiau su įtvaru, negalėjau treniruotis dvi savaites. Tada patyriau kojos traumą ir vėl nežaidžiau. Manau, kad tai buvo didžiausios problemos. Dabar jaučiuosi puikiai, viskas sugijo ir galiu žaisti šimtu procentų. Esu pasiruošęs žaisti ir, svarbiausia, laimėti.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją