Tai DELFI patvirtino J.Brazauskienės dukters Laimos Mertinienės vyras Dalius Mertinas.

„Žmogus sirgo ir šiandien pasibaigė jo gyvenimas. Ką čia daugiau komentuoti“, – DELFI sakė D.Mertinas. Svarstoma laidotuves rengti antradienį.

J.Brazauskienė su vyru A.Brazausku išaugino dvi dukras dvynes – Audronę ir Laimą.

G.Ferensienė: laidos turbūt ne prie A.Brazausko

Ilgametė J. Brazauskienės draugė Goda Ferensienė DELFI teigė ją dar visai neseniai lankiusi.

"J. Brazauskienė man yra nuoširdumo pavyzdys. Ji visai kitokio charakterio nei Kristina (Brazauskienė - DELFI). J. Brazauskienė niekada nesiplėšė, nieko nereikalavo, visąlaik pasitikėjo. Man liko labai geri prisiminimai, man labai jos gaila", - DELFI sakė G. Ferensienė.

Ji teigia maniusi, kad sirgusi J. Brazauskienė ilgai po A. Brazausko mirties netvers. "Vis dėlto praėjo ilgesnis laikas. Bet ji buvo nesveika, kojos ir kiti dalykai, o dabar atėjo ir lemtinga valanda", - teigia G. Ferensienė.

Jos teigimu, J. Brazauskienė bus pašarvota laidojimo namuose už Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės, ją aplankyti bus galima nuo pirmadienio. Dėl laidotuvių pašnekovė informacijos neturėjo.

"Kur laidos, nežinau. Šiandien pažįstama sako, kad šalia A. Brazausko, bet atsakiau jai - nenusišnekėkit, niekas neleis ten laidoti", - kalbėjo G. Ferensienė.

A.Brazauskas mirė 2010 m. birželio 26 d., sulaukęs 77 m., savo rezidencijoje Turniškėse.

Su antrąja žmona susituokė 2002 m.

Su pirmąja žmona Julija A.Brazauskas susituokė 1957-aisiais, rašė dienraštis „L.T.“. Maždaug po keturiasdešimties bendro gyvenimo metų apsigyveno atskirai. Tačiau tikroji skyrybų našta Juliją užklupo netikėtai, kai 2002-ųjų balandį Algirdas Brazauskas išvyko atostogų į Egiptą.

Pirmai žmonai jis pasakė, jog ilsėsis vienas, tačiau iš Egipto grįžo su ilgamete drauge Kristina Butrimiene.

Kai visa tai iškilo viešumon, A.Brazauskas viešai pareiškė, jog oficialiai jo skyrybos buvo įformintos dar 2000-ųjų pavasarį. Julijai tai buvo naujiena. „Negaliu tuo patikėti“, – tada sakė ji.

Dviejų garsių dukterų motina keliolika metų gydė plaučių ligomis sergančius žmones, tačiau jos pačios liga, apie kurią moteris buvo linkusi nutylėti, sugriovė visas viltis.

„Man labai patiko mano darbas, mano intuicija buvo puiki diagnozuoti ligas. Mane mylėjo žmonės, mylėjau ir aš pacientus. Su darbu atsisveikinau labai sunkiai, bet teko“, – prieš penkerius metus kalbėjo J.Brazauskienė.

F.Taunytė: ji – tikroji prezidento žmona

"J. Brazauskienę žinau kaip gydytoją. Ji buvo labai mėgstama pacientų, labai draugiška, labai gera ligoniams. Žmonės, kurie pas ją gydėsi, labai gerai apie ją atsiliepė. Jos darbas su tuberkulioze sergančiais pacientais nėra ypatingai sunkus, tačiau savotiškai pavojingas", - DELFI prisiminimais dalinosi gydytoja ir publicistė Filomena Taunytė.

Jos nuomone, J. Brazauskienė – tikroji prezidento A. Brazausko žmona.

"Jaučiu nuoskaudą žmogui, kuris buvo paniekintas ir nustumtas dėl to, kad tapo ligotas ir nebegražus. Man tai labai skaudu ir nepriimtina. Ji buvo nuskriaustas, atstumtas žmogus, tačiau kaip toks, ji elgėsi labai gražiai, nors ją buvo galima šmeižti. Mano ir ne tik mano supratimu, ji yra tikroji žmona. O ištekėti už nebe prezidento, tačiau pensininko, ir ieškoti pretenzijų, galbūt ir aš galėčiau", - DELFI teigė F. Taunytė.

Susituokė būdami dar studentai

Ilgametis A.Brazausko gydytojas bei bičiulis Adolfas Berūkštis kartu su Julija studijavo Kauno medicinos institute. Kaip jo žodžius cituoja „Lietuvos žinios“, A.Brazauskas buvo jo bendrakursės Julijos simpatija. Algirdas buvęs išskirtinis jaunuolis, Julija - simpatinga mergina. "Jie susituokė dar studentai", - prisiminė A.Berūkštis.

Praėjus metams po vestuvių ų A. ir J. Brazauskams gimė dukros dvynės Audronė ir Laima. Seserys pasirinko skirtingas profesijas. Audronė Usonienė - gydytoja, Laima Mertinienė - menotyrininkė ir verslininkė. Abi ištekėjo ir susilaukė vaikų. Išsiskyręs su Julija, 2002 metais A.Brazauskas vedė Kristiną Butrimienę.

Gaisras naktį

Kai viešumon iškilo A.Brazausko asmeninio gyvenimo peripetijos, pirmoji žmona Julija guodėsi artimiems žmonėms, kad buvo palikta. Ji stebėjosi, kada ir kaip galėjo būti išskirta su vyru.

Daugiau žiniasklaidos dėmesio J.Brazauskienė vėl sulaukė po ketverių metų, kai Turniškių gatvėje esančiame name, kuriame ji gyveno, kilo gaisras. Ugnis įsiplieskė naktį. Atvykus ugniagesiams, iš po namo stogo jau veržėsi dūmai. J.Brazauskienė spėjo išbėgti iš užsidegusio namo.