Šį kartą mūsų rašytojas Kijeve ne tik pristatys savo tris ukrainietiškai tik ką išleistas knygas: „Sodininkas Florencijus“, „Baltas dramblys“ ir „Kiškis Morkus didysis“, bet ir kartu su mažaisiais skaitytojais pieš baltą svajonių dramblį – balto Kęstučio dramblio, palikto Vilniuje, jaunesnįjį brolį ir vyresnįjį brolį to, kuris dar turės būti nupieštas Lvove – Tarptautinės vaikų knygų mugės metu.

Po susitikimo su skaitytojais Kijeve Kęstutis Kaspravičius lankysis Tarptautinėje Lvovo vaikų knygų mugėje, kurioje vyks jo susitikimai su skaitytojais, knygų pristatymai ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metu ir gims dar vienas baltas Kęstučio svajonių dramblys – lvovietis.

Kęstutis Kasparavičius – žymiausias lietuvių vaikų knygų kūrėjas, kurio knygos leidžiamos įvairiose Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse. Lietuvių autoriaus kūrybos sąraše daugiau kaip 45 iliustruotos ir parašytos knygos, kurios išleistos keliolika pasaulio kalbų.

Pirmoji K. Kasparavičiaus iliustruota knyga Lietuvoje pasirodė 1984 m., o nuo 1989-ųjų jis pradėjo aktyviai bendradarbiauti su užsienio šalių leidyklomis (Vokietijos, JAV, Graikijos, Ispanijos, Meksikos, Taivanio, Korėjos ir kt.). Po gero dešimtmečio, pelnius pripažinimą svetur, K. Kasparavičiaus iliustruotos knygos vėl pradėtos leisti Lietuvoje. Jau nebe pirma šio lietuvių autoriaus knyga bus išleidžiama ir Ukrainoje, šį mėnesį šioje šalyje jos bus išleistos net trys ir puikiai papildys Kasparavičiaus knygų biblioteką ukrainiečių kalba, kuri buvo atidaryta jo knyga „Dingęs paveikslas“.

Lietuvių autoriaus knygas Ukrainoje leidžia leidykla „Navchalna kniga Bogdan“ (Bogdan mokomoji knyga) Ternopylyje, tekstus į ukrainiečių kalba verčia Oliana Čerednyčenko.

Susitikimas su Kęstučiu Kasparavičiumi vyks balandžio 27 d., 18 val., Kniharnioje E, Lysenko g. 4, Kijeve.