Šį savaitgalį prieš naująjį sezoną sodyboje ketino pramogauti LNK televizijos žurnalistai.

Gaisrą Pagraužės kaimo gyventojai pastebėjo apie 17 val. 34 min.

Kai atvyko ugniagesiai, stogas jau buvo sudegęs ir degė pastato vidus.

Gaisro metu nudegė stogas, perdengimas, namų turtas. Nuo gaisro mažiau nukentėjo vienas kambarių ir pirtis.

Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai tikslios gaisro priežasties kol kas nenustatė. Tačiau gali būti, kad gaisrą galėjo sukelti gedimai elektros įrangoje.

Elektros paskirstymo dėžėje prie vieno saugiklio buvo aptikta įbesta vinis. Šios dėžės liekanos, elektros laidų likučiai pirmadienį bus siunčiami ekspertizei.

Pareigūnai spėlioja, kad galbūt per kurį nors pasilinksminimą, pavyzdžiui, įjungus galingą garso aparatūrą, perdegė saugikliai ir kas nors galbūt vietoj jų įstatė vinį.

Pasak ugniagesių, visada energija trykštantis J.Morkūnas buvo atvykęs į gaisravietę, bet neatrodė praradęs ūpą. Beje, šiemet savininkai vasarnamio nedraudė, nors anksčiau pastato draudimu visada pasirūpindavo.

Gaisro metu vyko muštynės tarp kaimo gyventojų ir netoliese gyvenančių panevėžiečių. Vienas konflikte nukentėjusių kaimo gyventojų buvo tas asmuo, kuris ugniagesiams pranešė apie gaisrą.

Pareigūnai mano, kad šis konfliktas ir gaisras vasarnamyje tiesiog sutapo. Ugniagesiai kol kas nelinkę tikėti, kad vasarnamį kas nors padegė. Pastatai paprastai padegami tamsiu paros metu, kai aplinkui nėra žmonių.