Šis nusikaltimas buvo įvykdytas prieš ketverius metus. Pernai spalį tarp Jokūbavo ir Raguvišių kaimų esančiame miške pareigūnai atkasė du vyriškos lyties lavonus. Nustatyta, kad tai nuo 1998 metų sausio 14 dienos kaip dingę be žinios ieškoti du Rusijos piliečiai, Kirovo miesto gyventojai Aleksandras Piregovas (g. 1970 m.) ir Aleksejus Kulakovas (g. 1974 m.).

Kretingos rajono apylinkės prokuratūra sulaikė kretingiškį 44 metų Stanislovą Katkų, kuris po ilgo slapstymosi atėjęs į policiją prisipažino 1996 metų lapkričio 27 dieną nužudęs rusus ir užkasęs miške po medžiu.

1997 metais dėl tyčinio nužudymo buvo iškelta baudžiamoji byla.

Abiejų vyrų palaikai bus perduoti artimiesiems.

A.Piregovas ir A.Kulakovas su S.Katkumi buvo geri pažįstami, jie iš Lietuvos į Rusiją varydavo automobilius, dažnai pas S.Katkų apsistodavo.

1996 metų lapkričio 27 dieną rusams eilinį kartą atvykus pirkti automobilio, S.Katkus juos nužudė ir pagrobė jų automobilyje buvusius 6 tūkst. JAV dolerių.

Rusai buvo nužudyti automobilyje - ant galinės sėdynės sėdėjęs S.Katkus jiems peršovė galvas ir užkasė miške. Rusijoje pasigedus A.Piregovo ir A.Kulakovo, S. Katkus buvo apklaustas, tačiau tąkart teigė, kad rusai nusipirkę automobilį išvyko namo.

Sulaukus atsakymo iš Rusijos, kad rusai iš Lietuvos neišvažiavo, buvo pradėtas tyrimas, ir pernai rugsėjį S.Katkus buvo sulaikytas kaip įtariamasis dviejų žmonių tyčiniu nužudymu.

S.Katkus jau anksčiau du kartus teistas.