Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", socialdemokratas kone kiekvieną darbo dieną važinėja po visą Lietuvą ir rengia susitikimus su rinkėjais. Laikinasis Seimo pirmininkas naudojasi specialiai jam iš Parlamento garažo vežioti užsienio delegacijas skirtu BMW automobiliu. Už degalus mokama iš Seimo biudžeto.

Seimo statute įtvirtinta parlamentaro prievolė vengti interesų konflikto. Liberalcentristai paprašė Etikos ir procedūrų komisijos nustatyti, ar Č. Juršėnas savo veiksmais nepažeidžia šios prievolės.

"Vienas iš apkaltos nušalintajam prezidentui Rolandui Paksui pagrindų buvo jo nesugebėjimas suderinti savo asmens privačius ir viešuosius interesus. Todėl ir galimi kandidatų į pPrezidentus pažeidimai yra itin svarbūs", - pažymima liberalcentristų prašyme.

Per praėjusią prezidento rinkimų kampaniją šalies vadovo posto siekęs tuometinis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas paprašė Etikos ir procedūrų komisijos paaiškinti, ar savo kelionėse po Lietuvą jis turi teisę naudotis Seimo vadovo limuzinu. Tuomet komisija A. Paulauskui leido tai daryti.