Gyd. Saulius Vikšraitis, Plastinės chirurgijos centras:

Vidutinio amžiaus moterims populiariausios jauninančios procedūros: hialurono užpildų injekcijos, botokso injekcijos arba endoskopinės veido operacijos.

Po gimdymo mano pilvo poodinis sluoksnis labai sutrūkinėjo, tikrai neestetiškai atrodo. Ar čia galima dar ką nors padaryti? Aišku, riebalų irgi liko. Gal galėtumėt papasakoti apie procedūrą?

Po gimdymo sutrūkinėjus pilvo sienos poodiniam sluoksniui dažnai atliekama pilvo sienos patempimo operacija. Jos metu tam tikrose pilvo vietose atliekamas riebalų siurbimas. Vėliau, atlikus pusmėnulio formos pjūvį pilvo apačioje, yra atkeliama pilvo siena iki šonkaulio lankų, susiuvami pilvo raumenys (suformuojamas vidinis korsetas) ir patempiama pilvo siena. Perteklinė oda ir paodė išpjaunamos.

Mano vyrui auga krūtinė, jau tikrai koks pirmas dydis. Įdomu, kokios to priežastys ir ar galima jos atsikratyti nechirurginiu būdu? Ar gali padėti tik plastikos chirurgai?

Dažnai vyrams pradeda augti krūtinė, kai yra viršsvorio, todėl geriausias būdas yra numesti susikaupusius kilogramus. Jei vyro svoris yra normalus ir auga krūtinė, ši patologija vadinama ginekomastija ir rekomenduojama operacija, kurią įprastai atlieka plastikos chirurgai.

Gal galite papasakoti, kokiais atvejais sportas žmogui nebepadės padailinti kūno formų ir jau reikia kreiptis į plastinės chirurgijos specialistus?

Sportas nepadės, jei kūno formų deformacija yra susidariusi dėl giluminio riebalų susikaupimo. Šiuo atveju reikėtų kreiptis į plastinės chirurgijos specialistus.

Ar plastinės chirurgijos pagalba galima atsikratyti celiulito nuo šlaunų ir pilvo?

Celiulitas nėra parodymas daryti plastinę operaciją. Tačiau atliekant riebalų siurbimą šioje zonoje, celiulito požymiai išnyksta.

******************************

Klausk plastikos chirurgo! Siųsk savo klausimą adresu: gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją