Žmonės, kurie neketina ieškoti šios mašinos kaip paparaciai, gali paprasčiausiai žaisdami traukinių imituoklį užfiksuoti šį traukinį kompiuterio ekrane ir išsaugoti garvežio paveiksliuką diskiniame kaupiklyje. Į prizų sąrašus taip pat įeina ir naujas asmeninis kompiuteris.

Na o jei neketinate dalyvauti konkurse, tai bent galite įsigyti ir pažaisti šį žaidimą. „Train Simulator“ suteikia galimybę pasijusti mašinisto kailyje ir tuo pat metu kontroliuoti 6 skirtingus geležinkelio maršrutus, kurių ilgis driekiasi daugiau nei 600 mylių. Kūrėjai tikrai pasistengė, kad kiekvienas garvežys atrodytų toks, koks yra tikrovėje. Žaidėjai taip pat galės pasirinkti keletą stabdymo būdų: dinamiškus, garvežiškus ir traukinio stabdžius. Taip pat galima bus skambinti garvežio garso signalu, švilpyne ir įvairiais skambučiais – išties galima pasijusti tikru mašinistu. Norėdami padidinti greitį paprasčiausiai atidarę ugnies dėžę įmesite daugiau anglių ir vėjelis pro šalį skries greičiau. Yra ir daug kitų įdomių galimybių.

Turėtų sužavėti maršrutų įvairovė. Tiems, kurie niekad nebuvo Japonijoje, išties patiks lėkti pro didmiestį net iki pat Kiusiu salos. „Grįžus“ į Ameriką galima išbandyti didžiausią pasaulyje krovininį garvežį. Jei atsibos lakstyti XXI amžiuje, galima persikelti į 1920 metus ir grožėtis Alpių kalnų kraštovaizdžiu. Taip pat yra galimybė patiems susikurti maršrutus ar vis labiau gilyn leistis į praeitį.

Traukinių imituoklis puikiai atlieka savo darbą perteikdamas unikalius vaizdus kelionių metu. Su įvairiais laiko ir orų pokyčiais galima išvysti traukinius, lakstančius naktimis, per sniego ar lietaus šuorus. O ką jau kalbėti apie kalnus – tokio vaizdo nėra nei viename žaidime... Po tokių kelionių, galima net pasakyti sau: „Keliauti traukiniu yra tikrai romantiška...“

„Train Simulator“ turėtų patikti bet kokio amžiaus žaidėjui, net tiems, kurie niekada gyvenime nevažinėjo traukiniais.