Kaip pranešė šaltiniai ligoninėje, 70 metų civilis gyventojas buvo nušautas per kovas kaimuose prie albanų maištininkų ir vyriausybinės armijos fronto linijos. Vėlai ketvirtadienį čia žuvo policininkas.

Paskutinieji iš kasdienių mūšių yra dar vienas pavojaus, gresiančio planuojamai NATO misijai Makedonijoje, ženklas. NATO kariai šioje Balkanų valstybėje turi surinkti albanų maištininkų ginklus, kaip tai numatyta šią savaitę pasirašytame taikos susitarime.

Policijos patikrinimo poste albanų gyvenamame Tetovo mieste šalies šiaurės vakaruose, kur buvo nušautas minėtas policininkas, naktį į penktadienį įvyko trys atskiri susišaudymai. Į netoliese esančias kareivines buvo mėtomos granatos, pranešė šaltiniai armijoje.

Armijos atstovas spaudai pulkininkas Blagoja Markovskis informavo, kad Makedonijos pajėgos atsakė į provokacijas ir susišaudė su maištininkais, įsitvirtinusiais kaimuose į šiaurę nuo Skopjės.

Penktadienį į Makedoniją atvyksta NATO pajėgoms priklausanti britų priešakinė brigada, turėsianti parengti galimą NATO pajėgų dislokaciją. Britų oro pajėgų brigada, kurioje yra 400 karių, nuspręs, ar saugumo sąlygos leidžia dislokuoti likusius 3,1 tūkst. NATO karių.