Tokiu lietuvio sprendimu "Baltųjų lokių" vadybininkas Janas Rathjenas buvo labai patenkintas: "Ne paslaptis, kad norėjome išlaikyti Sakalauską, kaip vyriausiąjį trenerį. Per visus šiuos metus jis įrodė, kad yra puikus specialistas, ir padėjo komandai įsitvirtinti antrosios bundeslygos antrojoje vietoje. Labai džiaugiamės, kad nepaisydamas kitų viliojančių pasiūlymų jis liko pas mus".

Sakalauskas praėjusią savaitę buvo vienas kandidatų į Kauno "Žalgirio" vyriausiojo trenerio postą, taip pat jis LŽ minėjo, jog turi solidžių pasiūlymų iš klubų, rungtyniaujančių aukščiausiosiose Rusijos ir Lenkijos lygose. Kaip minima oficialioje komandos interneto svetainėje, krepšinio specialisto iš Lietuvos sprendimui daugiausia įtakos turėjo sportiniai interesai, šeima ir geri santykiai su klubo vadovybe.

"Mano šeima ir aš pats Bremerhafene jaučiamės labai gerai. Tai daugiausia ir lėmė, kad po ilgų svarstymų pasirinkau tęsti darbą būtent čia, - kalbėjo Sakalauskas. - Be to, mano misija "Eisbaeren" komandoje dar nebaigta. Norėčiau per ateinančius metus baigti tai, ką pradėjau 2000-2001 metų sezoną".

43 metų krepšinio strategas neslėpė, kad norėtų užlipti su komanda ant aukščiausios pakylos. Pastarąjį sezoną "Baltųjų lokių" ekipa, kurioje žaidžia Virginijus Sirvydis, Nerijus Karlikanovas ir Dainius Miliūnas, tapo antrosios bundeslygos vicečempionais. Bremerhafeno klubas pasiliko teisę po dvejų metų pratęsti sutartį su Sakalausku dar dviem sezonams.