Skandalas prasidėjo metų pradžioje, kai „Renault-Nissan” grupė tris savo darbuotojus – vieną direktorių ir du pavaduotojus – nušalino nuo pareigų dėl įtariamo pramoninio šnipinėjimo Kinijos naudai, o netrukus ir atleido.

Vėliau pamažu pradėjo aiškėti, kad darbuotojai apkaltinti ir ištrenkti lauk be jokių įrodymų, pasikliovus vien žodiniais neaiškaus informatoriaus pranešimais. Paslaptingasis informatorius, taip ir nepateikęs jokių raštiškų galimo šnipinėjimo įrodymų, iš „Renault” gavo solidžią 250 tūkst. eurų (862 tūkst. Lt) sumą.

Neradus jokių atleistų darbuotojų kaltės įrodymų, saugumo direktorius ir du išgalvotus kaltinimus dėl pramoninio šnipinėjimo pateikę jo pavaldiniai buvo iškart atleisti, o trims šnipinėjimu be jokio pagrindo apkaltintiems darbuotojams bus atlyginta visa žala, įskaitant moralinę.

Siekdamas užglaistyti skandalą, šią savaitę atsistatydino „Renault” generalinis direktorius ir antrasis pagal rangą koncerno vadovas Patrickas Pelata, kuris vis dėlto liks dirbti „Renault-Nissan” grupėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją