Sutartis neturi mums trukdyti apsispręsti, kaip ginti savo tankiai gyvenamus centrus, sakė jis interviu televizijos kompanijai PBS. Pasak jo, "pažeidžiamumo politika XXI amžiuje būtų baisi klaida".

Amerikos karinės žinybos vadovas pareiškė nuomonę, kad Rusija "vis dar tam apimta šaltojo karo mentaliteto, baimės, nepasitikėjimo, susirūpinimo dėl Vakarų".

Jis taip pat pareiškė, jog formalios derybos su Rusija dėl Priešraketinės gynybos sutarties pakeitimo arba nutraukimo yra būtinos: "Derybos vedamos su priešais". Šiuo atveju, mano ministras, pakanka konsultacijų.

Atsakydamas į vieną klausimų D.Rumsfeldas atmetė būgštavimus dėl galimo Rusijos balistinių raketų apginklavimo skylančiomis kovinėmis galvutėmis, jeigu Jungtinės Valstijos sukurs priešraketinės gynybos sistemą. "Iš tikrųjų svarbus bendras (branduolinės) ginkluotės skaičius", - pabrėžė jis.

Interviu buvo apsvarstytas argumentas, ar tai, kad JAV pasitrauks iš Priešraketinės gynybos sutarties ir sukurs priešraketinį skydą, nepaspartins ginklavimosi varžybų. Pentagono vadovas atmetė šią idėją ir savo ruožtu apkaltino Rusiją, kad ji tiekia karinę technologiją kai kurioms Vašingtonui priešiškoms šalims, pirmiausia - Iranui.

"Nėra abejonių, kad jie (rusai) dirba su Iranu, kad padėtų jam stiprinti savo branduolinį potencialą", - pareiškė ministras. Jis taip pat nurodė, kad perduodama labai subtili Rusijos technologija Kinijai, Irakui ir kitoms šalims, kurios, pasak jo, gali tapti pavojingos pasauliui.