2010 metais koncerno "Chrysler" pajamos už Šiaurės Amerikos ribų sudarė 5 mlrd. dolerių, tuo tarpu JAV valdžios reikalavimu ši suma turėjo būti ne mažesnė nei 1,5 mlrd. dolerių. Koncernui pavyko įgyvendinti šį tikslą padedant "Fiat". Be to, kaip ir reikalavo iš "Fiat" JAV valdininkai, koncernas pradėjo realizuoti per savo prekiautojų tinklus Lotynų Amerikoje 90 proc. "Chrysler" produkcijos.

Tam, kad ateityje savo turimą JAV grupės dalį padidintų dar 5 procentais, koncernas "Fiat" turi pradėti realizuoti 90 proc. "Chrysler" produkcijos per savo nuosavus įgaliotuosius prekybos agentus Europoje.

"Fiat" įsigijo 20 proc. "Chrysler" akcijų 2009 metais, kai JAV automobilių gamintojai valstybė suteikė paramą ir išgelbėjo ją nuo bankroto. Mainais į akcijas "Fiat" įsipareigojo JAV rinkai tiekti ekonomiškus automobilius ir variklius. Dar apie 55 proc. akcijų atiteko JAV profsąjungai UAW, o likusius vertybinius popierius tarpusavyje pasidalijo pagrindiniai "Chrysler" kreditoriai - JAV ir Kanados vyriausybės.

Sausio mėnesį "Fiat" padidino savo turimą grupės "Chrysler" dalį iki 25 proc., įvykdžiusi pirmąją JAV valdžios sąlygą: italai pradėjo įmonės statybą JAV teritorijoje. Įmonė gamins 1,4 l variklius "Fiat 500" automobiliams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją