Abu šie anksčiau teisti Šiaulių miesto gyventojai buvo sulaikyti antradienį, kai miškelyje netoli sodų bendrijos buvo rasti nužudytų dviejų nepilnamečių merginų kūnai.

Antradienio rytą 15- metės Egitos Gedminaitės ir 16-metės Jūratės Navickaitės lavonai buvo rasti krūmuose netoli sodų bendrijos "Žalgiris". J.Navickaitei buvo perpjauta gerklė, o E.Gedminaitė pasmaugta.

Apie 9 val. grybautoja pranešė policijai, kad Pušelės gyvenamajame rajone, netoli Vyturių gatvės esančiame miškelyje rado lavoną.

Atvykę pareigūnai maždaug už 10-ties metrų nuo kelio rado merginos lavoną. Vėliau netoliese pastebėtas kitos merginos lavonas.

Pareigūnai nustatė, kad apie 13 val. pirmadienį viena iš nužudytų merginų išėjo iš namų su dviem vaikinais. Pareigūnai išsiaiškino, su kokiais vaikinais ji išėjo ir juos sulaikė.

Merginos į savo namus Šiaulių sodų bendrijoje "Aušrinė" nesugrįžo po išgertuvių su anksčiau teistais 22 metų A.Norvaišu ir 21 metų O.Šukiu.

Įtariamuosius pareigūnai sulaikė tuoj po to, kai buvo rasti merginų lavonai. Apklausti netoliese gyvenantys žmonės patvirtino, kad išvakarėse O.Šukys su A.Norvaišu pastarojo motinos namuose girtavo su dviem merginomis.

Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", sulaikytas A.Norvaišas buvo visiškai girtas. Vakarop išsiblaivęs jis prisipažino nužudęs abi merginas.

Metus Pravieniškių kolonijoje už žmogaus sumušimą praleidęs A.Norvaišas buvo pramintas "Šokėju". Laisvėje "Antoške" vadintas A.Norvaišas už smulkų chuliganizmą buvo nubaustas administracine tvarka. Išgėręs vaikinas imdavo agresyviai elgtis su merginomis.